NavMenu

"Komunalno Brčko" apliciralo za IPA projekat prekogranične saradnje u upravljanju otpadom

Izvor: eKapija Petak, 08.11.2013. 15:40
Komentari
Podeli

"Komunalno Brčko" apliciralo je sa projektom "Eko ciklus – model održivog upravljanja otpadom" za sredstva iz IPA programa koje je Evropska unija namijenila za podršku prekograničnoj saradnji između BiH i Hrvatske. Partner u realizaciji projekta je preduzeće "Komunalno Gunja", opština Gunja i Poljoprivredni fakultet Osijek.

Riječ je o projektu koji se odnosi na smanjenje količine otpada koji se trajno odlaže na deponiju, unapređenje selekcije otpada na mjestu nastanka, prenos znanja i iskustava u oblasti zaštite životne sredine i podizanje nivoa znanja o značaju odgovornog postupanja sa otpadom. Cilj projekta "Eko ciklus - model odživog upravljanja otpadom" je doprinos zaštiti i očuvanju prirode i životne sredine kroz smanjenje zagađenja okoline na području Brčko distrikta BiH i Vukovarsko-srijemske županije (Republika Hrvatska).

- Naše preduzeće je odlučilo da, zajedno sa partnerima iz Gunje, aplicira za sredstva EU fondova da bi obezbijedilo dodatna sredstva neophodna za ulaganja u opremu i infrastrukturu, ali i da bi dalo svoj doprinos razvoju lokalne zajednice i povezivanju sa susjednim zemljama. Upravo to je i cilj IPA fondova – podrška razvoju zemalja potencijalnih kandidata i kandidata za pristupanje Evropskoj uniji, u njihovoj pripremi za članstvo u zajednici evropskih zemalja - rekli su iz "Komunalnog Brčko".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.