NavMenu

Do kraja 2013. naselje Bojnik u sarajevskoj općini Novi Grad dobija vodovodnu mrežu vrijednu 300.000 KM

Izvor: eKapija Petak, 08.11.2013. 11:31
Komentari
Podeli

Općina Novi Grad Sarajevo kreće u izgradnju cjevovoda za gradsku vodovodnu mrežu u obuhvatu rezervoara Reljevo u dužini od oko 2.100 metara.

Radovi se izvode na lokalitetu naselja Bojnik, gdje ranije nije bila izgrađena distributivna mreža, a gdje se stanovništvo trenutno snabdijeva vodom iz lokalnog vodovoda.

Radovi bi trebalo da budu završeni do kraja godine, kada će mještani koji budu priključeni na ovaj sistem, u svojim domovima imati vodu iz gradskog vodovoda.

Realizacijom ovog projekta, čija je vrijednost oko 340.000 KM riješiće se dugogodišnji problemi vodosnabdijevanja stanovnika centralnog dijela naselja Bojnik.

- Domaćinstva koja budu priključena na ovaj cjevovod imat će normalno vodosnabdijevanje iz gradskog vodovoda, kao i drugi dijelovi grada. Nakon okončanja radova izvršit će se i tehnički prijem, što ranije nije bio slučaj. Dosadašnji cjevovodi koji su postojali na lokalnom vodovodu nikada nisu tehnički primljeni, niti su dio infrastrukture Javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" - kazao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Ramo Žilić, predstavnik izvođača radova firme "Bujice" kazao je da će se rok za završetak radova najvjerovatnije ispoštovati, obzirom na to da su vremenske prilike pogodne za izvođenje radova.

- Radnici će u narednom periodu položiti cjevovod, a kasnije će se raditi i priključci - kazao je Žilić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.