NavMenu

Razmjena iskustava u privlačenju investitora - Opštinska uprava Čelinca dogovorila saradnju sa Jagodinom i Paraćinom

Izvor: eKapija Srijeda, 06.11.2013. 21:59
Komentari
Podeli

Petočlana delegacija opštine Čelinac predvođena predsjednikom Skupštine opštine Vidosavom Kičićem boravila je u trodnevnoj zvaničnoj posjeti gradu Jagodina i opštini Paraćin u Srbiji, kako bi sa rukovodstvom razgovarali o modelima funkcionisanja ovih lokalnih zajednica, te načinima privlačenja investicija, u čemu su vodeći u regionu.

Na sastanku sa predsjednikom Skupštine grada Jagodina Draganom Markovićem Palmom razvijen je veoma konstruktivan dijalog, iz kojeg su proizašla i dva konkretna zaključka. Dogovoreno je da u narednim sastancima rukovodstva grada Jagodine sa stranim investitorima učestvuju i predstavnici opštine Čelinac, ali i da se u narednom periodu organizuju poslovni susreti privrednika Jagodine i Paraćina sa privrednicima i rukovodstvom opštine Čelinac i drugih zainteresovanih opština Republike Srpske. Za provođenje ovih zaključaka zadužena je Razvojna agencija opštine Čelinac, koja je i bila inicijator i organizator ovih poslovnih susreta.

Po završetku sastanka, delegacija je imala priliku vidjeti fudbalski stadion i akva-park, koji su dio sportsko-rekreativnog kompleksa u Jagodini.

Nakon sastanka u Jagodini uslijedio je sastanak u Paraćinu sa predsjednikom ove opštine Sašom Paunovićem, gdje je takođe razgovarano na temu privlačenja investicija i poslovnim zonama.

Petočlanu delegaciju iz Čelinca, osim predsjednika Kičića, činili su zamjenik načelnika Milan Tepić, načelnik Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti Vitomir Kuzmanović, direktor Razvojne agnecije Aleksandar Branković i predsjednik Komisije za privredu Skupštine opštine Čelinac Vinko Džombić.

Poslovnim susretima u Jagodini i Paraćinu, na poziv čelinačke Razvojne agencije, prisustvovali su i načelnici opština Novi Grad, Modriča i Laktaši, a svi zajedno su izrazili nadu da će međusobna povezanost i saradnja ovih gradova i opština u budućnosti dovesti do realizacije razvojnih projekata koji će unaprijediti funkcionisanje naše lokalne zajednice.

Među stotinu izlagača iz Srbije, Republike Srpske, Bugarske i Rumunije, svoj štand na Sajmu privrede i preduzetništva "Paraćin 2013" organizovala je i Razvojna agencija opštine Čelinac, predstavljajući proizvode i usluge 11 čelinačkih preduzeća: "Makskomerc", "Vineks M", "Ugalj-promet", "Simke", SZR "Žica", Vinarija Jungić, Plantaža aronije "Mihajlović", "D i S dizajn", "Tekso-print", "Delfin trgotrans" i "Fačo parketi".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.