Izvor: eKapija | Utorak, 05.11.2013.| 12:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Nastavljena izgradnja južne longitudinale u Sarajevu

Sarajevo

Nakon što su skoro mjesec dana mašine bile parkirane, u ponedjeljak (4. novembra 2013.) su ponovo počeli radovi na gradnji južne longitudinale u Sarajevu. Riječ je o ulici u centru Sarajeva na dionici od mosta Suade i Olge do skretanja za Vraca na kojoj su radovi počeli još u avgustu. Više od mjesec dana se nije ništa radilo, jer izvođači radova nisu dobili ni marku od investitora. Ovaj problem sada je riješen, tvrde u resornom ministarstvu, javlja "Slobodna Evropa".

Zvuk bagera i kamiona, nekoliko radnika u narandžastim prslucima koji izmještaju cijevi, slika su koja se u ponedjeljak mogla vidjeti u sarajevskim naseljima Grbavica i Kovačići. Iako su ulicu od mosta Suade i Olge do skretanja za naselje Vraca raskopali još u avgustu, više od mjesec dana na ovom potezu nije rađeno ništa.

Razlog je, kažu nadležni, što izvođačima radova nije uplaćena ni jedna kovertibilna marka pa su zaustavili sve radove. Taj problem za sada je riješen kaže Alma Zilić, stručni saradnik u Direkciji za puteve kantona Sarajevo, koju smo zatekli na gradilištu.

- U petak su "legla" sredstva, odnosno uplaćena avansna situacija izvođaču radova, tako da će i njemu biti olakšano što se tiče nabavke materijala i nastavka daljnje aktivnosti vezano za ovo gradilište - navodi Zilić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.