Izvor: eKapija | Utorak, 05.11.2013.| 11:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završena izgradnja vodovoda u industrijskoj zoni Vitkovići u Goraždu

Muhamed Ramović (Foto: Gorazde.ba)

U okviru industrijske zone Vitkovići u Goraždu završen je vodovod, što je bio jedan od najvažnijih uslova za neometan nastavak radova i proširenje kapaciteta ove industrijske zone.

- Općina Goražde planirala je, a evo i privela kraju projekat priključka šest firmi na sekundarnu mrežu. Jako smo sretni što danas i zvanično ovaj projekat proglašavamo završenim i da svih šest naših privrednih subjekata u industrijskoj zoni Vitkovići mogu imati od danas vodu u svojim objektima. Također, zahvaljujući jedinstvenoj odluci Općinskog vijeća izmijenili smo Regulacioni plan za naselje Vitkovići i ovdje je ucrtana raskrsnica koja će se graditi sa Direkcijom za ceste FBiH kao i nova saobraćajnica kroz naselje Vitkovići gdje će biti izgrađene dvije saobraćajne trake koje želimo finansirati, a radi se o samom ulazu na raskrsnicu prema Vitkovićima, pa do škole i džamije, dakle kroz cijelo naselje. Smatrali smo da je taj projekat opravdan obzirom da je velika frekvencija saobraćaja, a pogotovo veliki broj autobusa koji u toku dana saobraća tom saobraćajnicom. Gradnjom saobraćajnice želimo da olakšamo svim privrednim subjektima kao i građanima u naselju Vitkovići. Izmjenom Regulacionog plana ucrtano je i novo obdanište u Vitkovićima, tako da će Vitkovići realizacijom pomenutih projekata uz most koji planiramo graditi dobiti jedan sasvim moderniji izgled - istakao je načelnik Općine Goražde Muhamed Ramović.

Vrijednost projekta izgradnje vodovoda u industrijskoj zoni Vitkovići je oko 50.000 KM, a izvođač radova bila je goraždanska firma "Okac".

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.