Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 04.11.2013.| 10:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završeno asfaltiranje dionica Jasenica-Gornja Jasenica i Blatnica-Očauš u opštini Teslić - Vrijednost radova 290.000 KM

(Foto: b)

U Jasenici kod Teslića u petak (1. novembar 2013.) završeno je asfaltiranje 1.015 metara dionice lokalnog puta Jasenica–Gornja Jasenica.

Načelnik Odjeljenja za urbanizam opštine Teslić Nikola Stokić rekao je da je na ovoj dionici asfaltna podloga pripremljena prošle godine i da je ukupno uloženo 90.000 KM iz opštinskog budžeta.

On je napomenuo da je asfaltiranje puta sastavni dio opštinskog Programa izgradnje i modernizacije puteva za 2013. godinu, te je naglasio da je namjera lokalne vlasti da se u narednoj godini nastavi sa investiranjem u ovo područje.

Jasenica predstavlja rubnu mjesnu zajednicu teslićke opštine u kojoj živi oko 650 stanovnika, među kojima je i dio povratničke populacije, a od administrativnog centra udaljena je 27 kilometara.

Na lokalnom putu Blatnica–Očauš, završeno je asfaltiranje dionice Vodijonica–Klan ukupne dužine 1.015 metara, kao i na izgradnji šest pločastih mostova za šta je iz budžeta opštine Teslić izdvojeno 200.000KM.

Asfaltiranje dionice puta Vodijonica–Plane koštalo je 100.000 KM, dok je izgradnja šest pločastih mostova na lokalnom putu Blatnica–Očauš koštala takođe 100.000 KM. Stokić je podsjetio, da je u pogledu investicija na ovom lokalnom putu krajem juna na dionici Blatnica–Crkva izvršena rehabilitacija kolovozne trake za šta je bilo izdvojeno 35.000 KM.

- Ovaj putni pravac rađen je u skladu s Programom izgradnje i održavanja lokalnih i nekategorisanih puteva i mostova na području opštine Teslić u 2013. godini i završetkom radova na ovoj dionici može se reći da je plan za ovaj putni pravac za 2013. godinu u potpunosti ispunjen – naglasio je Stokić.

Izvođač radova bilo je preduzeće "Planum" iz Teslića.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.