NavMenu

"Mercator BiH" izvršio recertifikacija sistema ISO 9001 i implementaciju HACCP sistema

Izvor: eKapija Petak, 01.11.2013. 12:16
Komentari
Podeli

"Mercator BH" je u periodu od 22. do 24. oktobra 2013. uspješno obavio recertificiranje sistema upravljanja kvalitetom ISO 9001:2008 od strane renomirane međunarodne certifikacijske kuće SIQ, prenosi portal "Kupujmodomace.ba"

- Neprekidno poboljšanje svog poslovanja, kako na međunarodnom, tako i na području BiH, trgovački lanac "Mercator BH" dokazao je i uspješnim recertifikacijskim auditom. Primjenom standarda menadžmenta kvalitetom, primjenom dobrih higijenskih, proizvodnih, skladišnih, distribucijskih, prodajnih praksi za trgovine u poslovanju sa hranom, "Mercator BH" kontininuirano ukazuje na važnost implementacije standarda i njihove praktične primjene u svakodnevnoj praksi, konstantno radi na svim faktorima kvaliteta, higijensko - toksikološkim, tehnološkim, nutritivno - fiziološkim, senzornim i tržišno-potrošačkim, definirajući kvalitet kao integralnu cjelinu svojstava, karakteristika i stepena do kojeg proizvod zadovoljava potrebe potrošača kao krajnjeg korisnika. Na taj način "Mercator BH" dokazuje svoju orijentiranost na kupce, poslovne partnere, dobavljače, vlasnike i društveno okruženje, i sistemima upravljanja osigurava efikasno upravljanje poslovnim procesima, kroz koje ostvaruje viziju vodećeg i najuspješnijeg trgovačkog lanca prehrambenih proizvoda i roba za svakodnevnu potrošnju u domaćinstvima u Bosni i Hercegovini. Razvojna politika, definirana politika kvaliteta i sigurnosti kao i opredijeljenost za istu u Mercator BH, pokazatelj je i težnja najvišeg rukovodstva u integriranju kvaliteta u poslovnu politiku kao ključnog faktora za ukupan uspjeh firme i ispunjenje zahtjeva svih zainteresiranih strana te povećanje njihovog zadovoljstva i povjerenja. Politika sistema upravljanja kvalitetom je sastavni dio strateške politike "Mercator BH", a poštivanje iste su opredijeljenost i obaveza svih uposlenika - naglasio je Neven Hadžisujelmanović, direktor društva "Mercator BH".

- "Mercator BH" svoje poslovanje u skladu sa međunarodnim standardima razvija još od 2004. godine i i zalaže se na stvaranju zakonom propisanih uvjeta i uvjeta koje preporučuje "Codex Alimentarius Commission". Kao nosilac međunarodnog certifikata koji garantira sistemsko praćenje i osiguranje kvaliteta u svim segmentima poslovanja prema zahtjevima normi standarda, potvrđuje upravljanje kvalitetom prema najvišim i najstrožijim svjetskim standardima za higijensko i zdravstveno - sigurno upravljanje prehrambenim proizvodima, jedinim koji poznaje EU. mImplementacijom HACCP sistema, "Mercator BH" potrošačima i korisnicima svojih proizvoda demonstrira sposobnost da kontinuirano proizvodi i obezbjeđuje zdravstveno sigurnu hranu i koristi sirovine, opremu i materijale u kontaktu sa hranom (ambalažu), potpuno sigurne sa stanovišta mogućnosti kontaminacije hrane, što je svakako najbitniji elemenat povjerenja potrošača - navela je Amela Semić, rukovodilac službe interne kontrole i kvaliteta u "Mercator BH" i nosilac projekta recertificiranja.

Standard temeljen na HACCP principima uključuje elemente sistema sigurnosti hrane, sistema upravljanja kvalitetom i preduvjete za proizvodnju zdravstveno ispravnih i sigurnih proizvoda."

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.