NavMenu

Od 1. decembra letom od Banja Luke do Beograda za samo 55 minuta

Izvor: Nezavisne novine Četvrtak, 31.10.2013. 16:12
Komentari
Podeli

Uspostavljanjem nove i dugo očekivane avionske linije, od 1. decembra ove godine, putnici će iz Banja Luke do Beograda i obratno stizati za svega 55 minuta.

Potvrđeno je to za "Nezavisne novine" u preduzeću "Aerodromi RS", gdje su još kazali da se pripremaju za start ove linije, te da je u toku usaglašavanje detalja s kompanijom "Air Serbia". Da se sve užurbano priprema za start, pokazuju i najave po kojima će prezentacija ove linije, u organizaciji kompanije "Air Serbia", biti upriličena 1. novembra u Banjaluci.

Davorin Mihić, direktor "Aerodroma RS", rekao je da je međunarodni aerodrom Banja Luka tehnički i operativno spreman za najavljene avio-operacije. Prema njegovim riječima, uspostavljanjem ove avio linije u saradnji sa "Air Serbia"-om, konačno građanima otvaraju vrata ka više od 30 destinacija u Evropi i svijetu.

- Linija Beograd - Banja Luka kreće od 1. decembra ove godine. Novi prevoznik "Air Serbia" uspostavlja svakodnevnu liniju, pa će avion iz Beograda polijetati u 14, a iz Banjaluke u 15.30 - kazao je Mihić.

Naveo je da su karte već u prodaji i da se mogu kupiti u svim poslovnim jedinicama za prodaju avio karata širom Evrope i svijeta kao i putem Interneta, po promotivnim cijenama od 79 EUR za dva pravca, plus usluge prodaje.

- Banja Luka je napokon povezana sa cijelim svijetom i avio saobraćajem. Ogroman je značaj linije i za sam aerodrom Banja Luka i sve građane RS koji prvi put nakon 15 godina imaju mogućnost da iz Banja Luke lete u bilo koji dio svijeta ili da u Banja Luku dođu iz bilo kojeg dijela svijeta, da li kao turisti, poslovni ljudi ili kao sportisti za razne vrste takmičenja - istakao je Mihić.

Prema njegovim riječima, za početak će na ovoj liniji letiti avion tipa ATR72, sa 66 sjedišta, ali postoji mogućnost da to kasnije bude i avion "airbus". Kako su ranije saopštili iz kompanije "Air Serbia", dnevni letovi na ovoj relaciji stvoriće još čvršće veze između Banja Luke i Beograda i još više povezati Srbiju i RS.

- Našim putnicima iz Banja Luke ova linija staviće na raspolaganje odlične veze prema Amsterdamu, Briselu, Kopenhagenu, Dizeldorfu, Frankfurtu i Stokholmu. Veze sa nešto dužim vremenskim razmakom posle sletanja u Beograd postoje i za Milano, Rim i Cirih" - rekli su tada u "Air Serbia".

Prema njihovim riječima, ova kompanija je na putu da izgradi ekonomičniju i ekološki napredniju flotu koja će uspješnije odgovoriti potrebama saobraćajne mreže i poslovanja.

Sa druge strane, u Ministarstvu saobraćaja i veza RS kazali su da apsolutno podržavaju aktivnosti na pokretanju ove avio linije.

- Imajući u vidu da će dnevni letovi između Banja Luke i Beograda još jače povezati građane RS i Srbije, pozdravljamo aktivnosti dva preduzeća koja su u pregovorima o saradnji uspjela ostvariti cilj vlada RS i Srbije da se našim građanima, preko Beorada, omogući avionska veza sa svjetskim destinacijama - kazali su u ovom Ministarstvu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.