Izvor: eKapija | Srijeda, 30.10.2013.| 12:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Uskoro počinje izrada Studije izbora lokacija, plaža i kupališta na Drini u Bosansko-podrinjskom kantonu

(Foto: eKapija)

O izradi Studije izbora lokacija, plaža i kupališta na rijeci Drini u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde razgovarano je na sastanku premijera i ministra za privredu u Vladi Bosansko-podrinjskog kantona Goražde, Emira Frašta i Demira Imamovića sa direktorom Instituta za hidrotehniku Građevinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu prof. dr Tarikom Kupusovićem, saopšteno je na sajtu Vlade BPK Goražde.

Nosila studije je Institut, a studijom bi trebalo obuhvatiti lokacije koje su sa vodoprivrednog aspekta pogodne za izgradnju plaža i kupališta (jezera) na obalama rijeke Drine u Bosansko-podrinjskom kantonu Goražde, a sama studija bi predstavljala polaznu osnovu za definisanje načina korištenja priobalja rijeke Drine, imajući u vidu da je u toku i izrada Prostornog plana BPK Goražde za period 2008-2028.godina.

Ministarstvo za privredu Bosansko-podrinjskog kantona Goražde iniciralo je izradu ove studije s ciljem poboljšanja turističke ponude i privlačenja potencijalnih investitora, a njena izrada olakšaće i ubrzati zakonsku proceduru dobivanja prethodne vodne saglasnosti.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.