NavMenu

Vina crnogorskih "Plantaža 13.jul" osvajaju medalje za kvalitet u Aziji i Italiji

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.10.2013. 22:40
Komentari
Podeli

Na devetom internacionalnom takmičenju vina "Emozioni dal Mondo-Merlot e Cabernet insieme" koje je održano od 17-19. oktobra u Italiji, vina "Plantaža 13. jul" su ponovo osvojila Zlatne medalje čime su suvereno potvrdila vrhunski kvalitet svojih vina, navodi se na sajtu Turističke organizacije Crne Gore.

Zlatne medalje osvojili su "Crnogorski Cabernet 2010" i "Crnogorski Merlot 2010".

Nekoliko dana prije toga, ozvaničene su i nagrade na drugom dijelu svijeta, u dalekom Hong Kongu. Naime,na najznačajnijem takmičenju vina u Aziji "Decanter Asia Wine Awards" kompanija "13. jul - Plantaže" je osvojila šest medalja u konkurenciji od 2.312 vina, a koja su ocjenjivali 40 vrhunskih vinskih eksperata. Ovo takmičenje je održano od 16-19. septembra 2013. godine, u Hong Kongu i okupilo je najeminentije svjetske vinske kuće koje plasiraju svoja vina na tržištu Azije. Cilj takmičenja je da vrhunski stručnjaci potrošačima na trižštu Azije preporuče najkvalitetnija vina. Ponosni smo što su ove nagrade dokaz vrhunskog kvaliteta i doprinijeće još boljem plasmanu naših vina na tržištu Azije.

Na ovom prestižnom "Decanter"-ovom takmičenju, osvojena je srebrna medalja za "Vranac Barrique 2008" i "Vranac Reserve 2005", bronzanu medalju su osvojila crvena vina "Vranac Pro Corde Selection 2009" i "Medun 2008", a specijalno preporučena vina su "Chardonnay Barrique 2010" i "Vranac Pro Corde 2010".

Podsjećamo da je ove godine najznačajniji časopis "Decanter" iz Londona, preporučio "Vranac" iz "Plantaža" čitavom svijetu kao "Vino mjeseca jula 2013".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.