Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 28.10.2013.| 16:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Predstavnici filijala "Emke" iz cijelog svijeta u Goraždu - Najavljeno zapošljavanje još 300 ljudi

(Foto: b)

Predstavnici filijala kompanije "Emka" iz cijeloga svijeta u petak (25. oktobar 2013.) su u Goraždu održali sastanak na kome se razgovaralo o ulaganju "Emka"-e, kako u svijetu, tako i u BiH i Goraždu, saošteno je na sajtu općine.

- Goražde je bilo jedan od najvećih industrijskih gradova u Jugoslaviji i evo zahvaljujući vašoj firmi i firmama poput vaše, Goražde se svakim danom sve više razvija i ponovo će biti razvijeni grad. Želim da se zahvalim firmi EMKA, a posebno vlasniku na svemu što ste učinili za Goražde. Prilikom boravka u bratskom gradu Mettmannu posjetio sam pogone firme EMKA i stvarno sam impresioniran onim što sam vidio i jako sretan što imamo ovu firmu u Goraždu - rekao je načelnik općine Goražde Muhamed Ramović.

"Emka Bosnia" je firma koja u Goraždu već upošljava oko 200 radnika, a u narednom periodu će zaposliti oko 300 novih radnika u novim halama kojima Vitkovići svakim danom poprimaju oblik moderne europske industrijske zone. Oko 95% svojih proizvoda izvozi na evropsko tržište.

"Emka Bosnia" je jedna od najuspješnijih firmi u Bosansko-podrinjskom kantonu (BPK) Goražde i među najvećim je izvoznicima u Bosni i Hercegovini.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.