NavMenu

JKP "Komrad" u Bihaću nabavilo dva vozila za zimsko održavanje puteva

Izvor: eKapija Subota, 26.10.2013. 14:00
Komentari
Podeli

(Foto: Bihac.org)

Javno komunalno preduzeće "Komrad" iz Bihaća uveliko se priprema za predstojeće zimsko održavanje puteva i ulica u gradu Bihaću. Prema riječima Hadisa Jusića, direktora JKP "Komrad", nabavljeno je jedno novo multifunkcionalno vozilo koje će biti iskorišteno za čišćenje snijega u urbanom dijelu grada Bihaća, ali isto tako i za čišćenje grada u ostatku godine. Također, nabavljeno je jedno polovno vozilo za čišćenje puteva, objavljeno je na zvaničnom sajtu opštine Bihać.

- Spremno dočekujemo ovogodišnju zimsku sezonu održavanja puteva i zbog toga smo već ljetos pokrenuli procedure oko nabavke multifunkcionalnog vozila koje ima i nekoliko priključaka koji se mogu koristiti i u ljetnim mjesecima za čišćenje ulica. Za kupovinu nova dva vozila izdvojili smo 150.000 KM i time konačno kvalitetnim vozilima opremili našu službu koja će biti spremna da grad Bihać očisti od snijega u zimskim mjesecima - kazao je direktor Jusić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.