NavMenu

"Energoinvest" uspješno završio ispitivanje dalekovodnog stuba za posao u Albaniji

Izvor: eKapija Petak, 25.10.2013. 15:59
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Goran Parezanović)Ilustracija

Ispitivanje nosivog dalekovodnog stuba za projekt u Albaniji u četvrtak (24. oktobar 2013.) je uspješno izvšeno na "Energoinvest"-ovoj ispitnoj stanici Alipašin most u Sarajevu, javlja BHRT.

Ispitivanju su prisustvovali predstavnici klijenta - "Elektroprenos Albanije" (OST Albania), konsultanta - "Fichtner" i realizatora ugovora - "Energoinvesta".

Radi se o izuzetno važnom projektu "Energoinvesta". Ugovor o izgradnji dalekovoda 110 kV Južna Albanija/Lot 2 potpisan je u januaru, a čiji su radovi počeli u junu 2013.

Vrijednost ugovora, koji finansira Njemačka razvojna banka KfW, je 30,5 mil EUR, a radi se o projektu po sistemu "ključ u ruke".

Ovim ugovorom "Energoinvest" je dobio priznanje da ostaje jedna od vodećih kompanija u regionu kada su u pitanju elektroenegetski projekti, te da uspješno prati tehnološka dostinguća u ovoj oblasti, saopćeno je iz Odjela za odnose sa javnošću te kompanije.

Ističu da je ispitivanje za pomenuti projekat još jedan dokaz da "Energoinvest" s vlasitim resursima i tehnologijom može uspješno odgovoriti najzahtjevnim projektima.

Iz "Energoinvesta" napominju da je ispitna stanica Alipašin most jedna od pet u Evropi koja aktivno radi više od 40 godina, te da su u tom periodu ispitane stotine dalekovodnih stubova, kako za potrebe "Energoinvesta", tako i za potrebe klijenata iz zemlje i svijeta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.