Izvor: eKapija | Četvrtak, 24.10.2013.| 14:33
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Završen regionalni virtuelni sajam zapošljavanja i edukacije - Za BiH poslato 10.000 biografija

Od 16. do 23. oktobra 2013. održan je jedinstveni regionalni Virtuelni sajam zapošljavanja i edukacije koji se pokazao kao odličan način sklapanja ponuda poslova i potražnje za radnim mjestima. Na ovom osmodnevnom sajmu je učestvovalo 45 izlagača, 30 velikih kompanija iz regije sa 105 otvorenih radnih mjesta, te 15 edukativnih ustanova koje su predstavile 110 edukativnih programa, javili su iz portala Posao.ba.

Ovaj jedinstveni regionalni sajam zapošljavanja i edukacije održao se na stranici www.dankarijera.com, preko koje su posjetioci mogli jednostavno i brzo doći do informacija o izlagačima, predati ponude za otvorena radna mjesta i edukativne programe izlagača te putem chat-a razgovarati sa predstavnicima kompanija i edukativnih ustanova. Osim portala Posao.ba (www.posao.ba), u projektu su učestvovali i najjači internet portal za zapošljavanje u Hrvatskoj Mojposao.net (www.moj-posao.net) i Srbiji Infostud.com (www.infostud.com).

Na www.dankarijera.com zabilježeno je 115.000 posjetitelja i prikupljeno 30.000 biografija iz sve tri navedene zemlje, dok je samo za Bosnu i Hercegovinu prikupljeno 10.000 biografija. U odnosu na prošlu, ove godine je bilo pet novih izlagača. Iz godine u godinu broj izlagača je sve veći, što govori u prilog uspješnosti ovakvog načina predstavljanja radnih mjesta i traženja posla.

Regionalni izlagači ovogodišnjeg sajma bili su "Nestle Adriatic" i "JT International", a zlatni izlagači "Authority Partners" i Panevropski univerzitet "Aperion". Generalni medijski pokrovitelji bili su TV1, Klix.ba, Radio Sarajevo i Business Magazine.

Ovaj projekat je pomogao i partner za BIH GIZ (Projekat "Podrška obrazovanju odraslih") i Federalni Zavod za Zapošljavanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.