NavMenu

Proizvodnja u Fabrici namještaja "Konjuh" staje 1. novembra?

Izvor: eKapija Utorak, 22.10.2013. 16:01
Komentari
Podeli

U živiničkom "Konjuhu" proizvodnja će ponovo stati. Razlog tome jeste činjenica da je preduzeće "Šume Tuzlanskog kantona" obustavilo isporuku trupaca, bez kojih Konjuh više ne može da radi, javlja FTV.

- "Šume TK" su u toku ove godine dobile od "Konjuha" putem cesija 130.000 KM, 200.000 KM su duga naplatili putem cesije, a sada im smeta cesija, ne daju nam oblovinu i praktično oni su nas blokirali. Mi ne možemo dalje, moramo prekinuti proizvodnju - kazao je potpredsjednik Sindikata Fabrike namještaja "Konjuh" Mujo Gavranović.

- Nastavili se ovako sa neisporukama trupaca u dovoljnim količinama, koje ni ranije nismo imali u dovoljnim količinama onoliko za koliko smo imali potrebe, sigurno će se 1. novembra 2013. doći do obustave rada u pogonima u "Konjuhu" - tvrdi direktor "Konjuha" Admir Suljić.

Uzalud su se za pomoć obraćali Kantonalnoj i Federalnoj vladi.

- Imali smo riječ premijera i svih, oni su rekli da će se potruditi ako budu problem "Šume", da će se potruditi da bi mi dobijali redovno trupce - rekao je predsjednik Sindikata Konjuha Mevludin Trakić.

Budući da je račun "Konjuha" blokiran i opterećen višemilionskim dugovanjima, jedini način na koji trenutno mogu poslovati i osigurati platu radnicima jesu ugovori o cesiji. U završnoj fazi je i prijedlog Federalnoj vladi za otkup većinskog paketa dionica "Konjuha". Tako bi Vlada mogla postati vlasnik oko 70% dionica u ovom preduzeću. Ukoliko Vlada odbije takav prijedlog, oko 500 radnih mjesta biće ugašeno.


- Definitivno za ove radnike ovdje, po mom mišljenju, više neće biti ni posla ni spasa - rekao je Admir Suljić, direktor Fabrike namještaja Konjuh.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Spreman novac za Vidikovac iznad Trebinja, raspisan i tender za izvođača radova

Gostujući u jutarnjem programu Herceg televizije, gradonačelnik Grada Trebinja, Mirko Ćurić govorio je o raznim temama, među kojima su i projekti značajni za ovaj grad. Ćurić je istakao da je u planu izgradnja vidikovca iznad Trebinja, što će sigurno biti turistička atrakcija. Dodao je da turisti iz godine u godinu žele da vide nešto novo, a Grad Trebinje će nastojati da im to i pruži. - Spremna je projektna dokumentacija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.