Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 21.10.2013.| 10:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Razvojna agencija USK kandidovala projektni prijedlog za finansiranje iz IPA sredstava - Predviđeno pokretanje biznis centra u krupskoj poslovnoj zoni

Razvojna agencija Unsko-sanskog kantona (RA USK) je inicirala u suradnji sa Vladom Unsko-sanskog kantona, Univerzitetom u Bihaću, općinama u Unsko-sanskom kantonu, nevladinim sektorom i drugim učesnicima u privatnom sektoru u Unsko-sanskom kantonu kreiranje projektnog prijedloga prema pozivu Delegacije EU u BiH za finansiranje projektnih aktivnosti iz IPA sredstava, objavljeno je na portalu RA USK.

Cilj projekta je da se stimulira i ubrza ekonomski rast, otvaraju nova radna mjesta u sektoru malog i srednjeg poduzetništva u Unsko-sanskom kantonu i da se izgradi sistemska briga o razvoju poslovnog okruženja u Unsko-sanskom kantonu.

Projekt je vrijedan 630.000 EUR, a projektom je predviđena uspostava biznis centra u poslovnoj zoni u Bosanskoj Krupi, te uspostava niza servisa direktno namjenjenih privatnom sektoru sa ciljem povećanja njegove konkurentnosti. Također, projektom su predviđene aktivnosti na privlačenju novih investicija u Unsko-sanski kanton.

Konačan rezultat projekta bi trebalo da bude povećanje zaposlenosti za 10% u sektoru malog i srednjeg poduzetništva u Unsko-sanskom kantonu u periodu 2014-2018. Ishod projektnog prijedloga će biti poznat početkom 2014. godine

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.