NavMenu

Počela izgradnja studentskog doma na Palama - Otvaranje nove zgrade Ekonomskog fakulteta krajem novembra

Izvor: Nezavisne novine Nedjelja, 20.10.2013. 21:32
Komentari
Podeli

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ozvaničio je u subotu (19. oktobar 2013.) na Palama početak izgradnje novog objekta studentskog doma, poručivši da će se ovim objektom značajno podići kvalitet života i standarda studenata Univerziteta Istočno Sarajevo.

Nakon obilaska lokacije "Koran tri - Pale", na kojoj je počela izgradnja doma, Dodik je u obraćanju brojnim građanima i zvaničnicima Republike Srpske i opštine poručio da je Univerzitet Istočno Sarajevo dobro organizovana zajednica, strateški važna za Republike Srpsku.

- Uloga Univerziteta biće da se nametne široj regiji, a to se ostvaruje i izgradnjom ovog doma. Izgradnjom ovog objekta pokazujemo naše opredjeljenje da budemo tamo gdje postoji potreba - rekao je Dodik.

On je istakao da Republika Srpska, kao društvo odgovornih ljudi, vodi računa o obrazovanju.

- Na ovim prostorima je neprestano ulagano. Vlast u Srpskoj odnosi se prema Univerzitetu kao ustanovi koja ima ne samo obrazovni značaj, već i svojom organizacijom pokriva prostor koji je za Srpsku najbitniji - naglasio je Dodik i dodao da Univerzitet Istočno Sarajevo svojim djelovanjem i radom osigurava život na ovim prostorima.

On je izrazio zadovoljstvo što Republika Srpska i u ovom vremenu nalazi snagu da krene sa novim investicijama.

- Posebno sam ponosan kao predsjednik Republike što sam imao priliku da, kao predsjednik Vlade, na Palama obezbijedimo značajne investicije kojima smo rješavali najznačajnije komunalne, obrazovne i druge probleme - rekao je Dodik, navodeći kao primjer tunel Stambulčić, Osnovnu školu "Srbija", Ekonomski, Filozofski i Pravni fakultet, te osposobljavanje Olimpijskog centra Jahorina.

On je naveo da je sve to potvrda opredjeljenja Srpske da se ovde trajno zadrži javna funkcija obrazovanja.

- Republika Srpska ne smije da stane, mora se kretati, a to kretanje ostvaruje se kroz projekte - naglasio je Dodik.

Sještajni kapacititet studentskog doma biće 600 kreveta.

Dodik je obišao i novu zgradu Ekonomskog fakulteta na Palama, koja bi trebalo zvanično da bude otvorena krajem novembra.

Dodik je napomenuo da je ovo projekat iz Razvojnog programa Srpske, za čiju realizaciju je odobreno 5,7 mil KM.

- Impresioniran sam zgradom koja može da ispuni sve kriterijume, ne samo u obrazovnim, već i nekim drugim djelatnostima - rekao je Dodik nakon obilaska nove zgrade fakulteta.

Dekan Ekonomskog fakulteta Ljubiša Vladušić izrazio je zadovoljstvo posjetom predsjednika Srpske.

- Opremanje Ekonomskog fakuleteta bilo je malo usporeno zbog tendera i nabavki namještaja. Sada smo u fazi da očekujemo da za 15-tak dana studenti pređu u novu zgradu fakulteta - rekao je Vladušić.

On je dodao da Ekonomski fakultet ima oko 1.200 studenata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.