Izvor: eKapija | Subota, 19.10.2013.| 09:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Do 25. oktobra rok za prijavu na poziv za saradnju drvoprerađivača i dizajnera namještaja

USAID Sida FARMA projekat u partnerstvu sa Spoljnotrgovinskom komorom Bosne i Hercegovine, Razvojnom agencijom SERDA i Akademijom likovnih umjetnosti iz Sarajeva pozvala je domaće drvoprerađivačke firme i proizvođače namještaja da se uključe u projekat "Poslovno povezivanje bh. drvnog sektora sa dizajnerima".

Cilj ove aktivnosti je da se našim drvoprerađivačima i proizvođačima namještaja omogući da dođu u kontakt sa afirmiranim dizajnerima proizvoda od drveta, prvenstveno namještaja i da putem sponzoriranih zajedničkih aktivnosti dođu do dizajna i prototipova proizvoda koji će se, po stručnoj i zajedničkoj procjeni, uspješno prodavati na zahtjevnim tržištima, prvenstveno EU i drugih.

Ovaj projekat, sponzoriran putem USAID Sida FARMA projekta BiH i njegovih partnera, predviđa učešće pet korisnika, koji u transparentnom procesu izbora najbolje zadovolje zahtjeve javnog poziva.

Firme koje budu uključene u projekat će imati jedinstvenu šansu da u suradnji sa ekonomskim ekspertima, prodajnim agentima i vodećim dizajnerima identifikuju vrstu i tip proizvoda/namještaja koji se uspješno mogu plasirati na ciljanim, prvenstveno izvoznim tržištima EU, da, povoljno, sa učešćem u troškovima od svega 36% (zahvaljujući sponzorstvu i organizaciji putem FIRMA projekta) dođu do originalnog dizajna proizvoda od drveta ili namještaja, koji se može plasirati na ciljna tržišta i da povoljno koriste usluge najboljih lokalnih dizajnera organiziranih u timove, što garantira vrhunski dizajn, efikasan razvoj i izradu prototipa, ispitivanje i izmjene za serijsku proizvodnju. Takođe, moći če da utvrde svoj nivo konkurentnosti i spremnosti za uspješan nastup na ciljnim tržištima, unaprijede svoje poslovanje kako bi postigli odgovarajuće standarde, uključujući razvoj novih proizvoda i moguće produktivnosti.

Rok za prijave je 25. oktobar 2013. godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.