Izvor: eKapija | Četvrtak, 17.10.2013.| 13:09
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počeo "Virtuelni dan karijera i znanja"

Počeo je najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije pod nazivom "Virtualni dan karijera i znanja". Na veb adresi www.dankarijera.com od 16. do 23. oktobra 2013. godine već četvrti put zaredom može se pratiti ovaj sajam, javlja "Klix.ba".

Virtualni dani karijera i znanja su organizovali i ove godine vodeći portali za zapošljavanje i obrazovanje u regionu - "Posao.ba" (BiH), "Infostud" (Srbija), "Moj Posao" (Hrvatska). Ovaj naposjećeniji sajam u regiji održava se već četvrtu godinu te privlači stotine hiljada posjetilaca. Prošlogodišnji sajam zabilježio je preko 170.000 posjeta za vrijeme trajanja, ne samo iz regije već i iz 89 drugih zemalja, a popraćeno je izuzetnom medijskom kampanjom.

Poslodavci i edukativne ustanove će se i ove godine predstaviti posjetiocima sajma i moći da privuku najbolje kandidate i nove polaznike iz BiH i regije. Kompanije i edukativne ustanove će u predstavljanju koristiti savremeni izložbeni prostor u 3D formatu te multimedijalne prezentacije.

Regionalni izlagači ovogodišnjeg sajma su: "Nestle Adriatic" i "JT International AD Senta". Zlatni izlagači: "Authority Partners" i Panevropski univerzitet "Apeiron". Generalni medijski pokrovitelji: TV1, Klix.ba, Radio Sarajevo i "Business Magazine".

Virtualni sajam "Dani karijera i znanja 2013" su podržali partneri za BIH: GIZ - Projekt "Podrška obrazovanju odraslih" i Federalni zavod za zapošljavanje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.