Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 14.10.2013.| 10:53
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Regionalni "Virtuelni dan karijera i znanja" od 16. do 23. oktobra 2013.

Najveći regionalni sajam zapošljavanja i edukacije pod nazivom "Virtuelni dan karijera i znanja" održaće se četvrti put od 16. do 23. oktobra 2013. godine na web adresi www.dankarijera.com.

Kako prenosi portal Indikator.ba, virtuelni dani karijera i znanja organizuju vodeći portali za zapošljavanje i obrazovanje u regionu – Posao.ba (BiH), Infostud (Srbija), Moj Posao (Hrvatska) koji će sedam dana svoje posjetioce usmjeravati na adresu sajma.

Ovaj naposjećeniji sajam u regiji održava se već četvrtu godinu, te privlači stotine hiljada posjetilaca kao i veliku pažnju medija. Prošlogodišnji sajam zabilježio je više od 170.000 posjeta za vrijeme trajanja, ne samo iz regije već i iz 89 drugih zemalja, a popraćeno je izuzetnom medijskom kampanjom.

Poslodavci i edukativne ustanove i ove godine imaju priliku da se predstave i regrutuju najbolje kandidate za svoje poslovanje, odnosno privuku nove polaznike iz BiH i regije. Pri tome, u predstavljanju će koristiti savremeni izložbeni prostor u 3D formatu te multimedijalne prezentacije pri predstavljanju. Učesnici sajma će ostvariti direktnu komunikaciju sa potencijalnim kandidatima/polaznicima putem chat-a. Ovo je ujedno prilika za brending poslodavaca i ekskluzivnu medijsku kampanju koja će i ove godine uključiti najznačajnije medije u regiji.

Kompanije ili edukativne ustanove koje budu učestvovale na sajmu ostvaruju i drugih niz pogodnosti kao što su niži troškovi učešća u odnosu na klasične sajmove i efikasnost jer na online sajmu učesnici ne moraju fizički prisustvovati kao na klasičnom sajmu, a mogu ga posjetiti 24 sata dnevno u sedmici sajma, čime kvalitetnije raspoređuju svoje vrijeme i radne obaveze.

Važnost ovog sajma za poslodavce i edukativne ustanove ali i za osobe koje traže posao ili edukaciju najbolje se ogleda u činjenici da se regionalno tržište rada i edukacije ujedinjuje se u virtualnom prostoru koje ne poznaje teritorijalne barijere, a snažan poticaj daje se mobilnosti radne snage u tri susjedne zemlje.

Očekuje se da će ovogodišnji sajam posjetiti oko 200.000 ljudi iz tri države, učešće u sajmu uzeće biše od 50 kompanija, radionice koje će se održati u vremenu trajanja sajma organizovaće se za više od 1.000 ljudi, dok će sajam popratiti više od 100 partnerskih medija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.