NavMenu

Privredna komora RS dodjelila 33 detašmana za rad u Njemačkoj

Izvor: Glas Srpske Subota, 12.10.2013. 10:06
Komentari
Podeli

Privredna komora Republike Srpske dodijelila je 11. oktobra detašmane preduzećima iz Srpske za rad u Njemačkoj, na osnovu konkursa na koji su se prijavila 33 preduzeća.

Direktor Privredne komore Republike Srpske Dragica Ristić rekla je novinarima u Banja Luci da detašmanska godina počinje u oktobru i da je Komora dodijelila pripadajući kontingent preduzećima iz Srpske.

Ona je istakla da preduzeća iz Republike Srpske uspješno predstavljaju Srpsku i BiH u Njemačkoj.

Direktor preduzeća "Monting montaža" iz Bijeljine Spasoja Albijanić rekao je da je ova firma korisnik detašmana od samog početka njihovog uvođenja i rada u Njemačkoj.

- Imamo veliko iskustvo u Njemačkoj i Republika Srpska nema nikakvih problema sa preduzećima koja Srpsku predstavljaju u inostranstvu, što treba zahvaliti i Privrednoj komori Srpske - istakao je Albijanić.

On je dodao da su, zbog nedostatka poslova na domaćem tržištu, preduzeća iz Republike Srpske bila prinuđena da izvode građevinske i montažne radove u Njemačkoj.

- Odgovorili smo visokim zahtjevima tržišta Njemačke i zato opstajemo na tržištu ove zemlje - rekao je Albijanić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.