NavMenu

Novi modeli kompanije "Citroen" predstavljeni u Mostaru

Izvor: eKapija Petak, 11.10.2013. 14:01
Komentari
Podeli

(Foto: Citroen.ba)

U Mostaru su 9. oktobra prezentovana tri nova automobila francuske kompanije "Citroen", "Citroen BiH" i njihovog lokalnog koncesionara "Hercegovinapromet". Riječ je o "DS3 Cabrio", "C4 Picasso" i "Grand C4 Picasso".

Iako je već ranije predstavljen u okruženju, "DS3 Cabrio" sada je doživio i domaću premijeru uz dva istinska noviteta: "C4 Picasso" i "Grand C4 Picasso".

Novi "C4 Picasso" vrlo je prepoznatljiv, s bočnim kromiranim potpisom u obliku slova C, stražnjim odižućim vratima koja se doimaju tako široko kao da obujmljuju cijeli stražnji dio, a stražnja su LED svjetla s 3D efektom nadahnuta konceptnim vozilima Tubik, Survolt i Revolte.

Model "Grand C4 Picasso" jasno se razlikuje od izvedbe s pet sjedala siluetom većeg obujma, lukovima krova koji naglašavaju bočni izgled, prednjim dijelom karakteristične tehnološke obrade te stražnjim posve novim i drukčije oblikovanim LED svjetlima s 3D efektom.

Utemeljeni na novoj platformi grupacije PSA Peugeot Citroën EMP2 (Efficient Modular Platform 2), novi "C4 Picasso" i "Grand C4 Picasso" dokaz su istinskoga generacijskog skoka zahvaljujući novim optimiziranim dimenzijama, uzornoj prostornosti, izrazito velikom prtljažniku i smanjenoj masi.

Novi "C4 Picasso" i "Grand C4 Picasso" također imaju i nove motore BlueHDi koji zadovoljavaju normu Euro VI ugradnjom SCR modula (Selective Catalytic Reduction), što je najučinkovitije rješenje za obradu dušikovih oksida, pri čemu se smanjuje i emisija CO2. Taj motor ima dosad neviđen omjer performansi i potrošnje u svojoj klasi: snagu od 150 KS uz emisiju od samo 110 g/km CO2 s ručnim mjenjačem te 117 g/km s automatskim mjenjačem najnovije generacije.

"DS3 Cabrio" ponajprije je istinski DS3 sa svim prednostima koje su pridonijele njegovu uspjehu: dojmljivim stilskim obilježjima, uglađenošću do najsitnijih detalja, te istinskim užitkom u vožnji već od prvih okretaja kotača.

"DS3 Cabrio" je odabir suvremenoga tehničkog rješenja koje naglašava njegov jedinstveni karakter i ni u čemu ne narušava osjećaj povezanosti s cestom što ga pruža izvorni DS3. Njegov sklopivi krov obogaćuje ionako široku lepezu mogućnosti prilagodbe. U ponudi su tri vrste platna: crno, plavo Infini i monogram DS. DS3 Cabrio naslijedio je i uglađenost DS linije, od koje je preuzeo i inovativni stražnji svjetlosni uzorak s 3D efektom kao i jedinstven način otvaranja stražnjih vrata.

"DS3 Cabrio" naslijedio je snažnu osobnost limuzine. Dug je 3,95 m, širok 1,71 m i visok 1,46 m što znači da je zadržao kompaktne dimenzije koje daju naslutiti okretnost i dinamičnost. Na njemu se nalaze sva snažna stilska obilježja: dvobojni "lebdeći" krov, peraja morskoga psa daje dinamičnost bočnoj liniji, bočni dovodi zraka naglašeni dnevnim LED svjetlima koja ujedno naglašavaju prednji dio auta.

Konstrukcija "DS3 Cabrio" zadržala je te stilske elemente, smatrajući platno novom mogućnošću prilagodbe: nove boje i motivi ističu njegov jedinstveni karakter. I dalje otmen, "DS3 Cabrio" ima platneni krov koji se može prilagoditi željama kupca te posve nova stražnja LED svjetla s 3D efektom kao i kromiranu kvaku koja elegantno ističe gornji dio stražnjih vrata.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.