Izvor: biznis.ba | Utorak, 21.11.2006.| 12:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sarajevo – Dodijeljene nagrade na sajmu poljoprivrede, hrane i pića u Skenderiji

U okviru 33. međunarodnog sajma poljoprivrede, hrane, pića i roba široke potrošnje, koji je održan u Centru Skenderija u Sarajevu od 16. do 20. novembra, izvršena je organoleptička (senzorna) ocjena kvaliteta proizvoda po grupama "Meso i proizvodi od mesa i gotova jela", "Pekarski i konditorski proizvodi", "Žestoka pića i sirće" i "Mlijeko i proizvodi od mlijeka", te dodijeljene medalje, plakete i priznanja.

U kategoriji "Meso i proizvodi od mesa i gotova jela" bronzane medalje i plakete dobile su crnogorske kompanije Meso-promet d.o.o. Bijelo Polje, Industrija mesa "Goranović" d.o.o. Nikšić, Marteks doo Cetinje i Gradina company doo Rožaje.

Srebrene medalje i plakete u istoj kategoriji dobili su "Meso-promet d.o.o. Bijelo Polje", Crna Gora, Industrija mesa "Goranović" d.o.o. Nikšić, Marteks doo Cetinje, i Gradina company doo Rožaje i Fabrika crijeva i sirila"Fabricis" doo Podgorica.

Zlatne medalje u ovoj kategoriji dobile su kompanije Meso-promet d.o.o. Bijelo Polje, Industrija mesa "Goranović" d.o.o. Nikšić, Marteks doo Cetinje, Baltić SZMR Sarajevo, Gradina company doo Rožaj i Ribarstvo doo Rijeka Crnojevića.

U kategoriji "Pekarski i konditorski proizvodi", srebrenu i zlatnu medalju dobio je MPI Mlin Ustikolina, a zlatnu Crnagoracoop Danilovgrad.

U kategoriji "Žestoka pića i sirće", srebrenu i zlatnu medalju dobila je kompanija Fabrika crijeva i sirila Fabricis doo Podgorica, dok je zlatna medalja pripala kompaniji MB Impex doo Banjaluka.

U kategoriji "Mlijeko i proizvodi od mlijeka", zlatnu medalju dobile su kompanije Ital Product doo Podgorica, te Fabrika crijeva i sirila Fabricis doo Podgorica.

Ovogodišnja medalja "Zlatna Skenderija" i zlatna plaketa pripala je firmi MPI iz Ustikoline.

Dobitnici specijalnih sajamskih priznanja su Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) i Montenegro competitiveness project MCP, za pomoć u promociji i organizaciji nastupa privrednika Crne Gore.

Također, dobitnici ovih nagrada su i asocijacija "Organsko BiH", Tradicionalni zanatski esnafi Kantona Sarajevo i Srednja ugostiteljsko-turistička škola Sarajevo.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.