NavMenu

Njemačka traži još 10.000 njegovatelja - Plata 1.900 EUR

Izvor: eKapija Petak, 11.10.2013. 11:31
Komentari
Podeli

U skladu sa dogovorom o posredovanju pri zapošljavanju radnika iz Bosne i Hercegovine u SR Njemačkoj na određeno vrijeme, Agencija za rad i zapošljavanje BiH u saradnji sa entitetskim zavodima za zapošljavanje i Zavodom za zapošljavanje Brčko Distrikta BiH objavila je u četvrtak (10. oktobar 2013.) novi Javni poziv za prijavu za zapošljavanje radnika za zdravstvenu njegu u SR Njemačkoj.

Kako RTV "Slon" saznaje, Njemačka je iskazala potrebu za oko 10.000 njegovatelja, kojima će za 12 mjeseci rada na funkciji pomoćnik njegovatelja mjesečna plata iznositi 1.900 EUR, a nakon toga, sa sticanjem potrebnog zvanja rasti.

Njemačka snosi troškove prevoza na relaciji BiH – Njemačka, a njegovateljima je obezbijeđen smještaj i ishrana uz minimalnu participaciju troškova.

Kao i prošli put, kandidati moraju imati završenu minimum srednju medicinsku školu, tehničar općeg ili pedijatrijskog smjera, A2 ili B1 nivo znanja njemačkog jezika, kao i položen stručni ispit za rad u struci. Prednost će imati kandidati sa radnim iskustvom u struci.

Za razliku od prošlog javnog poziva ovaj put nisu određene kvote za broj njegovatelja, a Javni poziv nema rok trajanja, već će se zainteresirani kandidati moći prijavljivati konstantno, ističu iz Agencije za rad i zapošljavanje BiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.