NavMenu

RAK zabranio oglašavanje duhanskih proizvoda, lijekova i medicinskih tretmana

Izvor: bljesak.info Ponedjeljak, 20.11.2006. 15:44
Komentari
Podeli

Vijeće Regulatorne agencije za komunikacije usvojilo je izmjene i dopune Kodeksa o oglašavanju i sponzorstvu za radio i televizijske postaje. Usvojeni Kodeks o oglašavanju i sponzorstvu za RTV stanice sadrži nekoliko značajnih izmjena, koje se prvenstveno odnose na oglašavanje određenih proizvoda i usluga, te na raspored i način oglašavanja.

Kodeks izričito zabranjuje oglašavanje i teletrgovinu duhanskih proizvoda, oglase za lijekove i medicinske tretmane koji su dostupni jedino na ljekarski recept, teletrgovinu lijekova i postupaka liječenja. Također, zabranjeno je sudjelovanje u oglašavanju i teletrgovini, kako vizualno tako i govorom, osobama koje redovno nastupaju u programima vijesti ili programima o tekućim događajima.

U skladu sa novim Kodeksom, granični period za oglašavanje i teletrgovinu nekih proizvoda i usluga, koji je do sada bio između 22:00 i 06:00 sati, pomjeren je na period između 24:00 sata i 06:00 sati. Dalje, Kodeksom o oglašavanju i sponzorstvu za RTV stanice definirana su pravila oglašavanja namijenjena djeci, pri čemu je zabranjeno svako oglašavanje kojim se ugrožava zdravlje, psihički i moralni razvoj djece.

Dio Kodeksa koji se odnosi na raspored i trajanje oglašavanja proširen je u odnosu na prethodna pravila, sa jasnom naznakom pod kojim uvjetima se programi mogu prekidati oglašavanjem i teletrgovinom, te ograničenim trajanjem oglašavanja i teletrgovine unutar sata i dana.

Novi Kodeks o oglašavanju i sponzorstvu za RTV potaje biće u primjeni od 1. januara 2007. godine

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.