Izvor: Oslobođenje | Srijeda, 09.10.2013.| 12:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Podrška za studiranje u BiH i inostranstvu - U Sarajevu organizovan 4. Sajam stipendija

Služba za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu organizirala je u Sarajevu četvrti Sajam stipendija kako bi okupila sve institucije da predstave svoje programe stipendiranja i finansijske podrške za studiranje u BiH i inostranstvu.

Na Sajmu koji je organizvan u utorak (8. oktobra 2013. godine) učestvovale su 24 institucije koje su predstavile različite oblike finansijske podrške u obliku stipendija, jednokratnih finansijskih podrški, kredita i zajmova.

Program stipendiranja za 2014. godinu ponudilo je i Predstavništvo njemačke privrede u BiH. Oni u okviru programa studentima viših semestara, apsolventima i onima koji su završili studije i stekli radno iskustvo nude da apsolviraju praksu u njemačkim kompanijama u trajanju od tri do šest mjeseci.

U programu su učestvovale firme iz različitih oblasti kao što su energetika, turizam, elektrotehnika, mediji, bankarstvo, arhitektura i druge, a s ciljem da studenti i apsolventi upoznaju organizaciju, poslovne procese i funkcioniranje velikih i uspiješnih njemačkih kompanija.

Stručni saradnik za međunarodnu saradnju Univerziteta u Sarajevu Adnan Rahimić je kazao da su studenti više zainteresovani za studije u inozemstvu.

- To je uglavnom zbog promjene okoline, biraju jedan ili dva semestra, ne žele dugogodišnje stipendije - pojanio je Rahimić.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.