NavMenu

Kinezi će u Kragujevcu praviti mini buseve

Izvor: Tanjug Ponedjeljak, 07.10.2013. 10:45
Komentari
Podeli

Kinseka fabrika "Huang hai" iz Dalijana zainteresovana je za montažu mini buseva u Kragujevcu, a proizvodnja bi mogla da počne u oktobru sledeće godine, izjavio je direktor fabrike "Zastava kamioni" Đorđe Nestorović.

Nestorović, koji je sa delegacijom te fabrike prošle nedelje bio u Kini na pregovorima o uspostavljanju saradnje, rekao je za nedeljnik "Kragujevačke" da su Kinezi zainteresovani za montažu mini busa marke "rajtur", ali da bi prije toga trebalo raditi na ispitivanju ekonomske isplativosti tog posla.

Mini bus "rajtur" proizvodi se u varijantama od 5 do 15 sjedišta i u Kini košta oko 20.000 USD, dok bi u Srbiji bio skuplji zbog troškova transporta komponenti.

Planirano je da se na narednom Sajmu kamiona u Beogradu predstavi nekoliko modela tih mini buseva, jer kinseka fabrika namjerava da sa njima osvoji tržište Srbije i jugoistočne Evrope.

Tek posle početka proizvodnje u Kragujevcu, i prodaje u regionu, moglo bi da se razgovara o strateškom partnerstvu i uslovima pod kojim bi kompaninja Huang hai postala vlasnik kragujevačke fabrike kamiona.

- Moguće su različite varijante, sve do zajedničkog ulaganja. Ako se odabere taj model, bilo bi najbolje da država bude suvlasnk 30% fabrike, ali dok dođemo do tih pregovora moramo još mnogo da radimo - rekao je Nestorović za nedeljnik "Kragujevačke".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.