NavMenu

Najnovije tehnologije iz kompanije "Microsoft" - U Sarajevu održana MSCommunity konferencija

Izvor: Dnevni list Nedjelja, 06.10.2013. 12:30
Komentari
Podeli

U sarajevskom hotelu "Bristol" u petak (4. oktobar 2013.) su se po drugi put okupili IT stručnjaci na MSCommunity konferenciji u BiH, a teme konferencije su najaktualniji sadržaji iz svijeta "Microsoft" tehnologija.

- Uslijed velikog uspjeha prve MSCommunity konferencije, "Microsoft" je još sigurniji u svojoj namjeri da nastavi s potporom zajednici korisnika u BiH, pa smo i ove godine pomogli u osmišljavanju još korisnijeg sadržaja za sve vas. Smatramo da to dovoljno govori o činjenici koliko je za naš uspjeh bitna vaša redovita profesionalna edukacija i nadamo se da ovakvim događajima doprinosimo na jačanju korisničkih skupina MSCommunity u BiH – kazala je u uvodnom obraćanju sudionicima Lejla Zukić-Krivdić, direktorica "Microsoft" BiH. Naglasila je da je "Microsoft BiH" izuzetno ponosan što je u mogućnosti ponovno podržati održavanje konferencije.

Fokus na "Microsoftu"

MSCommunity u BiH postoji od rujna 2007. godine za sve korisnike "Microsoft" tehnologija i proizvoda, ali i IT tehnologije općenito, a njezin rad vode IT stručnjaci i entuzijasti uz potporu "Microsofta BiH".

Osim Sarajeva, MSCommunity je aktivan u nekoliko svojih ogranaka koji su osnovani u Banja Luci, Bihaću, Bijeljini, Mostaru i Tuzli. Zajednice se bave IT temama općeg karaktera s fokusom na "Microsoft" tehnologijama, a u prethodnih šest godina za članove MSCommunity zajednice održani su deseci predavanja koja su držali IT stručnjaci iz zemlje i inozemstva, te su omogućeni besplatni seminari, posjeti konferencijama i lakši pristup stručnoj literaturi.

- Prošle godine, kad smo pravili prvu MSCommunity konferenciju, izrazili smo nadu da postane redovita na godišnjoj razini, a nakon odličnih povratnih informacija koje smo dobili od posjetitelja drago mi je reći da smo u tome uspjeli te da smo uz pomoć sponzora i članova našeg MSCommunityja organizirali i drugu konferenciju - naglasio je Damir Dizdarević, Microsoft MVP i MSCommunity voditelj za BiH.

Nove tehnologije

Dizdarević kaže kako, pored toga, nastavljaju aktivno raditi na širenju MSCommunity skupine na mjesta i gradove u BiH, kako bi što većem broju IT stručnjaka i svih koji se zanimaju za IT ukazali na vrijednost dijeljenja znanja o novim tehnologijama.

- I ova današnja konferencija je primjer za to, jer ćemo kroz niz predavanja sudionicima pokazati mnoštvo noviteta kao što su Windows Server 2012 R2, Windows 8.1, Lync 2013, System Center 2012 R2, Hyper-V 3.0, Visual Studio 2013 i još mnogo toga - naglasio je Dizdarević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Derventa umjesto Prnjavora - Njemački div pokreće proizvodnju početkom naredne godine, u planu zapošljavanje do 1.000 ljudi

Njemačka kompanija Mubea, jedan od svjetskih lidera u proizvodnji komponenti za automobilsku industriju, priprema pokretanje proizvodnje u Bosni i Hercegovini, tačnije u Derventi. Ovu informaciju je ekskluzivno za BiznisInfo.ba potvrdio Christian Carius, direktor korporativnog razvoja i poslova s vladom u ovom njemačkom gigantu. Podsjećanja radi, riječ o je kompaniji za koju se ranije govorilo da će otvoriti proizvodni pogon u Prnjavoru.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.