NavMenu

Opština Foča uređuje obalu rijeke Drine - Posao za 20 radnika

Izvor: eKapija Petak, 04.10.2013. 11:35
Komentari
Podeli

(Foto: Suzana Obradović)

Opština Foča dobila je finansijska sredstva za uređenje obala rijeke Drine. Na ovim poslovima biće angažovano 20 radnika sa Biroa za zapošljavanje, koji su u teškoj materijalnoj situaciji. Radnici će se angažovati po preporuci Biroa i Centra za socijalni rad. Njihova neto plata iznosiće 400 KM, potvrdila je zamjenik načelnika opštine Foča Radenka Srndović, javlja portal "0,58.ba".

Među 25 opština iz Republike Srpske i opština Foča dobila je finansijska sredstva za unapređenje lokalne infrastrukture i zaštite životne sredine. Ove aktivnosti se provode u okviru projekta "Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju", koji zajednički realizuju Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite, Ministarstvo rada i boračko–invalidske zaštite i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske.

- Naš projekat je prošao u iznosu od 36.000 KM, gdje je učešće opštine 30%. Predmet projekta je čišćenje i uređenje obala rijeke Drine, na lokaciji od Gradskog mosta do mosta kod Kazneno-popravnog zavoda, gdje će se uređivati i lijeva i desna strana obale. Opština će na bazi potpisanog sporazuma i odgovornosti implemenatcije projekta obezbijediti finansijsko učešće, imenovati lokalni tim za praćenje provođenja projekta, odrediti zadatke te omogućiti uslove za rad. Trenutno smo u fazi raspisivanja javnog poziva za izvođača radova. Pismo podrške dalo nam je JKP "Komunalac", koje je registrovano za ove djelatnosti, i očekujemo da se ono prijavi na tender zajedno sa drugim aplikantima, a najpovoljniji ponuđač dobiće posao. Kao što je planirano sporazumom, mi ćemo taj posao nadgledati i nadamo se završiti u predviđeno vrijeme od 60 dana. Bitno je da ćemo zaposliti u tom vremenu određen broj nezaposlenih lica – istakla je Srndovićeva.

Oko 700.000 KM obezbijeđeno je za realizaciju projekata unapređenja lokalne infrastrukture i zaštite životne sredine u 25 opština Republike Srpske, a u okviru čega će privremeno biti angažovano oko 600 nezaposlenih lica. Projekat je usmjeren na privremeno zapošljavanje onih kategorija nezaposlenih lica koje su najviše izložene efektima ekonomske i finansijske krize u ovim sredinama. Projektom su predviđeni javni radovi, kao što su uređenje javnih površina, saniranje divljih deponija, uređenje lokalnih puteva i riječnih korita i slično. Sredstva za realizaciju projekta "Podrška mrežama socijalne sigurnosti i zapošljavanju" obezbijeđena su iz kredita Svjetske banke, uz sufinansiranje Vlade Republike Srpske. Opštine sufinansiraju realizaciju projekata sa dodatnih 278.000 KM.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.