Izvor: eKapija | Petak, 04.10.2013.| 11:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Dodjeljena priznanja sajma "ZEPS 2013" u Zenici - Najviše medalja za kvalitet dobila Zenička industrija mlijeka

Priznanja 20. generalnog sajma "ZEPS 2013" i 10. međunarodnog sajma metala "ZEPS Intermetal 2013" dodjeljena su juče u Zenici, prenosi portal Klix.ba.

Prema odluci žirija priznanja su dodijeljena izlagačima u dvije kategorije. U prvoj kategoriji bili su svi izlagači, osim izlagača iz oblasti prehrane za proizvod i kolekciju proizvoda. Žiri ovogodišnjeg sajma ZEPS jednoglasnom odlukom dodijelio je ukupno 18 ravnopravnih priznanja, a sajam je obilježilo priznanje "Grand prix ruža ZEPS-a".

Priznanja za proizvode su dobili: toplotna izolacija fasada "Ekopor F/100" firme "IGM" iz Visokog, solarni panel "Protect SW 245-260 Poly" njemačke firme "Heidenreich solarstrom", te građevinsko staklo firme "Termoglas" iz Živinica.

Priznanja za kolekciju proizvoda su dobili: proizvodi od šljive firme "Plantaža voća Baš-Bašća" iz Breze, kolekcija namještaja "Umbra" firme Rukotvorine Konjic, kolekcija kamina firme "Helios" iz Banovića, kolekcija prozori, vrata i roletne zeničke firme "Duo Mont", te Kolekcija opreme za prehrambenu industriju firme Strojno ključarstvo "Simon Jeram" s.p. Gorenja Vas.

Priznanja za promociju dobili su: "Delta Petrol" iz Kaknja, "Petrol BH Oil Company", te slovenačko "Gorenje".

Specijalna priznanja sajma dobili su: "Elektra" Zenica, "Skautas" Zenica, te ZEDA - Agencija za ekonomski razvoj.

Po prvi put dodijeljeno je priznanje "Zlatna nagrada ZEPS-a", firmi koja je kreativnim nastupom na sajmu promovišući svoje proizvode i usluge, promovisala i projekat ZEPS sajma, a priznanje je dodijeljeno firmi "ITC" iz Zenice

Priznanja "Ruža ZEPS-a" dobili su: "Oaza" Tešanj, "Meggle" Bihać, "Victoria Oil" Šid, Mesna industrija "Goranović" Nikšić, dok je najviše medalja za kvalitet dobila Zenička industrija mlijeka.

Grand prix ruža ZEPS-a dodijeljena je kao jedinstveno priznanje izlagaču koji je svojim nastupom obilježio ovogodišnji sajam, a pripala je "Arabian Gulf Bosnia&Herzegovina Centre" (AGBHC) iz Bahreina.

Priznanja 10. međunarodnog sajma metala "ZEPS Intermetal" 2013 dodijeljena su u dvije kategorije, za najbolji proizvod, te za najbolju promociju.

Priznanja za najbolji proizvod dobili su: grafitne četkice za elektroindustriju firme "Hypnex" iz Tuzle, roto rašpa firme "Roto kruna" iz Velike Gorice, te vrećasti filter firme "Irma projekt sistem" iz Beograda.

Priznanja za najbolju promociju pripala su: "Tinex" Šenčur, "Centrometal" Macinec, te "Yaskawa Slovenija" Ribnica.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.