Izvor: eKapija | Četvrtak, 03.10.2013.| 13:43
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"ALEM Sistem" u Konjicu održao konferenciju o primjeni softverskih tehnologija u zaštiti životne sredine

Na "ALEM Sistem konferenciji 2013", koja je održana 26. septembra u Konjicu u organizaciji firme "ALEM sistem" bilo je riječi o monitoringu u hidrologiji i meteorologiji i monitoringu i sigurnosti podataka u IT okruženjima, što je u skladu sa poslovnom orjentacijom kompanije "ALEM Sistem" (Razvoj i implementacija informacionih sistema, Sistemi upravljanja i monitoringa, ITIL consulting i e-učenje).

"ALEM Sistem" je uspio na konferenciju dovesti vodeće ljude iz regiona i svijeta, iz oblasti monitoringa i sigurnosti podataka u IT okruženjima - Tansel Zenginler iz IBM Turska i Mislav Kasalo iz IBM Hrvatska, saopšteno je iz ove sarajevske kompanije.

Na konferenciji su predstavljena i najnovija rješenja u hidrologiji, meteorologiji i agrometeorologiji koja se nalaze u ponudama partnera "ALEM Sistema", kao što su poznati svjetski proizvođači mjerne opreme - švicarski "STS", njemački "OTT Hydromet" i austrijski "Adcon".

Dokaz kvalitetnog sadržaja "ALEM Sistem konferencije 2013" jeste i prisustvo vodećih ljudi najvećih domaćih kompanija i državnih agencija, ali i kompanija iz polja finansija i inžinjeringa.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.