NavMenu

Nova kompilacija "Mirođije" grupe "Azra" objavljena na "YouTube"-u 27. septembra

Izvor: B92 Subota, 28.09.2013. 16:11
Komentari
Podeli

Branimir Džoni ŠtulićBranimir Džoni Štulić

Najnoviju kolekciju obrada na "Azra" "YouTube" kanalu Branimir Džoni Štulić je objavio 27. septembra. Pod nazivom "Mirođije" ovoga puta Štulić donosi šest obrada među kojima su i pjesme "Zelena trava doma mog" i "Bila je tako lijepa".

Da bi na "Azra" "YouTube" kanalu od najnovije "Mirođije" do "Danke" stigli, trebalo bi da preslusate čitavih 695 pjesama, otkriva Štulić za B92, tvrdeći da samo pjesme idu u rok službe.

- Ako izuzmemo postavke kao sto su Filigranska Azra I, II i III deo, te uživo Zadar-Mostar-Split i Azru u Beogradu, koje zajedno čine 138 pjesama ispada da sam od obrade "Danke" na ovamo za dijve i po godine snimio oko 557 pjesama - izjavio je Štulić, uz napomenu da brojku 557 treba uzeti sa rezervom, jer je tu uračunato i nekoliko starijih snimaka.

- Trostruka "Gozba" je bila najzahtjevnija, dok je "Zakuska" čisto homerovsko poglavlje (ima ih 24). Kad se čita otprilike je između 45 i 60 minuta. Po tome je i određen školski čas, rekao bih - tvrdi Štulić.

- Od ‘80. do ‘91. objavio sam ukupno 23 LP ploče, ako uzmemo prvi album "Azra" sa 12 pesama kao meru. Ukupno 552 pesme čine 46 albuma neobjavljenog materijala tako da ovih 46 "albuma" pokriva istim tempom protekle 22 godine.

- Od "Danke" do "Leuta" postoji još 89 postavki, dakle ukupno 475, tj 784 pesama. Ko bi to sve preslušao, junak bi se zvao. Opet, šta je to prema Eratostenu (koji nasledi Apolonija Rođanina na čelu biblioteke) - zaključuje Štulić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.