NavMenu

Formirana prva Regionalna mreža za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi

Izvor: eKapija Subota, 28.09.2013. 09:32
Komentari
Podeli

Ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Republike Srpske Igor Vidović i predstavnici relevantnih institucija iz FBiH, Srbije, Hrvatske i Makedonije potpisali su u Rijeci Sporazum o uspostavljanju prve Regionalne mreže za povoljno poslovno okruženje u jugoistočnoj Evropi, objavljeno je na zvaničnom portalu Privredne komore RS.

Cilj sporazuma jeste nastavak pilot projekta regionalne sertifikacije opština putem uspostavljanja zajedničke regionalne mreže i jačanja regionalnih standarda kvaliteta usluga lokalnih zajednica, te uključenja što većeg broja tih zajednica u proces.

Sporazum je potpisan tokom učešća na Međunarodnom sajmu lokalnih samouprava "Nekspo 2013", u okviru okruglog stola pod nazivom "Sertifikacija o povoljnom poslovanju u jugoistočnoj Evropi – regionalni impuls za efektivan lokalni razvoj".

Razmatran je regionalni projekat sertifikacije opština sa pozitivnim poslovnim okruženjem kojim se uspostavljaju i promovišu međunarodni standardi efikasne i transparentne lokalne administracije i poboljšava kvalitet usluga i informacija koje opštine pružaju investitorima i privrednicima, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

U pilot fazi regionalne serftikacije opština sa pozitivnim poslovnim okruženjem bili su uključeni gradovi Banja Luka i Prijedor.

Prijedor je postao vlasnik sertifikata 2013. godine, a proces sertifikacije Banja Luke je u toku.

U Srpskoj je nedavno formirana i Mreža za povoljno poslovno okruženje Republike Srpske, kao dio regionalne grupacije.

U narednom periodu Vlada Republike Srpske, posredstvom svojih ministarstava i zajedno sa ostalim partnerima uključenim u ovu mrežu, namjerava da podrži ulazak što većeg broja lokalnih samouprava u proces sertifikacije u Srpskoj.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.