NavMenu

"Elektroprivreda BiH" nastavlja ulaganja u modernizaciju postrojenja - Osiguran novac za velike projekte

Izvor: eKapija Petak, 27.09.2013. 11:23
Komentari
Podeli

(Foto: Jelena Đelić)

Predsjednik Nadzornog odbora "Elektroprivrede BiH" rekao je da su od sredine 2011. godine intenzivirane pripreme za realizaciju Bloka 7 u TE "Tuzla", Bloka 8 u TE "Kakanj", hidroelektrana "Vranduk", "Ustikolina", "Una Kostela" i "Anek", "Janjići", "Čaplje", "Kruševo" sa HE "Zeleni Vir", "Kovanići", VE "Podveležje" i drugih razvojnih projekata EPBiH, te da je za neke od projekata već osigurala i dio finansijskih sredstava, saopšteno je na sajtu tog preduzeća.

- U ovom periodu povećan je obim ulaganja u modernizaciju rudnika u sastavu Koncerna EPBiH, nastavljeno je sa ulaganjem u revitalizaciju i modernizaciju postojećih elektroenergetskih objekata, izgradnju i rekonstrukciju distribucijske mreže - rekao je tokom obraćanja na 29. Skupštini dioničara predsjednik NO "Elektroprivrede BiH" Enver Agić.

I pored zatečenog gubitka od 16,3 miliona KM, u prvom polugodištu 2011. godine i loše hidrološke situacije, 2011. godina je okončana s dobiti kompanije od 1,4 mil KM. U 2012. godini, ostvarena je dobit od 7,1 mil KM. Za prvih šest mjeseci 2013. godine JP EPBiH je ostvarila dobit oko 22 mil KM - istakao je Agić povodom jučerašnjeg izglasavanja povjerenja članovima NO "Elektroprivrede BiH".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.