NavMenu

Produženje tendera za Energoinvest i Hidrogradnju

Izvor: Investitor Petak, 17.11.2006. 12:56
Komentari
Podeli

Vlada FBiH na sjednici u Mostaru dala je suglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama Finansijskog plana Agencije za privatizaciju u FBiH (APF) za 2006. godinu. Rebalansiranim planom višak je rashoda nad prihodima iz 2005. godine od 740.000 promijenjen u 297.379 KM. Ukupan prihod je s prvobitnih 3,48 uvećan na 5,08 miliona KM, a ukupan rashod s 2,74 na 4,28 miliona KM. Višak prihoda nad rashodima iz 2006. godine iznosi 500.000 KM.

Federalna vlada je, također, dala suglasnost na Izmjene i dopune Plana privatizacije i Programa rada AFP-a za 2006. godinu, čime je predviđena objava deset tendera, tri dokapitalizacije, jednog join venturea ( formiranje zajedničke firme) i jedne prodaje kapitala putem berze. Izmjenama Plana privatizacije nije predviđeno objavljivanje tendera ili drugog metoda prodaje u ovoj godini za kompanije: Zenit-BRO Neum, Stela Neum, Šipad export-import Sarajevo, Agrokomerc Velika Kladuša, IP Krivaja Zavidovići, Aida Tuzla, Fabrika duhana Sarajevo, Željezara Zenica, Hepok Mostar, Vitezit Vitez, Soda-so holding Tuzla, te za veterinarske stanice u Federaciji BiH.

Vlada FBiH obvezala je AFP da se proces privatizacije Energoinvesta i Hidrogradnje vodi na način da bude produžen otvoreni tender za najmanje šest mjeseci, odnosno do usvajanja Izmjena i dopuna Zakona o privatizaciji preduzeća.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.