Izvor: Glas Srpske | Četvrtak, 26.09.2013.| 16:03
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Šantićeve večeri poezije" počinju 29. septembra u Mostaru

"Šantićeve večeri poezije", 94. po redu koje organizuju SPKD "Prosvjeta" Mostar i SPKUD "Gusle" biće svečano otvorene 29. septembra u Šantićevom parku, najavio je predsjednik mostarske "Prosvjete" đakon Branislav Rajković.

Rajković je na konferenciji za novinare u Mostaru rekao da je odlučeno da se od ove godine manifestacija obilježava kao 94. po redu, jer je činjenica da je davne 1920. godine, još za njegova života, u Mostaru održano "Šantićevo veče".

On je ove istorijske činjenice potkrijepio brojnim dokumentima koji govore o održavanju "Šantićeve večeri" 1920. kada je manifestacija održana povodom 50. godišnjice književnog rada pjesnika, napominjući da se do sada smatralo da su "Šantićeve večeri" ustanovljene 1969. godine.

Rajković je najavio da će uskoro biti izdata i monografija o Šantićevim večerima kroz koju će se vidjeti kontinuitet ove manifestacije od 1920. godine, te da će mostarska "Prosvjeta" nastojati da vrati Šantiću mjesto koje mu pripada u Mostaru, jer je on danas u ovom gradu zapostavljen.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.