Izvor: eKapija | Srijeda, 25.09.2013.| 15:00
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Širokom Brijegu otvorena izložba "Lašva u broju 7"

(Foto: Sirokibrijeg.ba)

U Franjevačkoj galeriji otvorena je izložba članova Udruge likovnih stvaratelja lašvanske doline (ULSLD) pod nazivom "Lašva u broju 7", saopšteno je na općinskom sajtu.

- Ova izložba koju večeras otvaramo sadrži tridesetak radova iz kojih progovara ujedno i iskustvo zrele dobi i stvaralački naboj onih mlađih. Svih sedam akademski obrazovanih umjetnika ovom izložbom govore o sebi intimno i o čovjeku općenito - rekao je prigodom otvaranja izložbe fra Vendelin Karačić voditelj umjetničkog programa Franjevačke galerije.

U ime članova udruge zahvalnost domaćinima, što su dobili prigodu da izlažu u Širokom Brijegu, izrazio je akademski kipar Zdenko Jurišić.

- Od sedam umjetnika koji izlažu večeras troje ih je svoje akademsko zvanje steklo ovdje u Širokom Brijegu, što me posebno veseli. Čini mi iznimno zadovoljstvo otvoriti izložbu umjetnika koji dolaze iz lašvanske doline, jer duh zajedništva i prijateljstva Hercegovine i središnje Bosne danas nam je itekako potreban - rekao je otvarajući izložbu Drago Martinović, savjetnik Općinskog načelnika poželjevši umjetnicima ugodan boravak u Širokom Brijegu.

Na izložbi koja će biti otvorena do 14. listopada svoja djela predstavljaju članovi Udruge likovnih stvaratelja lašvanske doline, troje kipara, jedan grafičar i troje slikara: Ema Livančić, Sonja Nikolić-Jurišić, Kristina Vidak, Anto Mamuša, Zdenko Jurišić, Toni Zlojo i Dejan Pranjković.

Predgovor za katalog izložbe pisao je fra Vendelin Karačić, a katalog je oblikovao Josip Mijić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.