NavMenu

Podjeljeni plastenici poljoprivrednicima u Han Pijesku i Sokocu

Izvor: eKapija Petak, 20.09.2013. 16:19
Komentari
Podeli

U opštinama Han Pijesak i Sokolac dodjeljeno je 22 plastenika okviru projekta pod nazivom "Jačanje poljoprivrednih aktivnosti-pomoć ugroženim porodicama", koji implementira Lokalna akciona grupa "Devetak" Rogatica, Sokolac, Han Pijesak, objavljeno je na sajtu Općine Han Pijesak.

Ukupna vrijednost projekta je 33.868,80 KM, od čega su 30.000 KM donatorska sredstva organizacije World Vision, a ostatak sufinanciraju opštine Han Pijesak i Sokolac, kroz angažman projekt koordinatora i monitoring projekta.

Cilj projekta je ekonomsko osnaživanje ugroženih višečlanih porodica sa sela, a posebno poboljšanje socijalnog statusa djece u tim porodicama.

Projektom će se podijeliti ukupno 22 plastenika površine po 50 m2 (po 11 na svakoj opštini) porodicama koje se bave poljoprivredom, žive na selu i imaju maloljetnju djecu, a koje su u fazi selekcije odabrane na osnovu socijalnih kriterija.

S obzirom na to da donator World Vision podržava projekte, kojima su ciljna grupa djeca, ovim projektom planirano je ekonomsko osnaživanje porodica sa sela u kojima živi ukupno 73 djece, što znači da su korisnici projekta porodice koje prosječno imaju više od troje djece i u kojima jedan ili oba roditelja ne rade. Kako se plastenici dijele porodicama koje nemaju iskustva u plasteničkoj proizvodnji, odmah nakon postavljanja plastenika, održaće se par edukativnih radionica koje će obezbijediti Poljoprivredna savjetodavna služba pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS i dobavljač plastenika.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Energija

Pionirski projekat kompanije MT-Komex BiH - Uskoro kreće izgradnja fotonaponske elektrane u Goraždu

Beogradska kompanija MT-Komex zajedno sa MT‑Komex BH uskoro će početi gradnju svog debitantskog projekta u BiH, fotonaponsku elektranu (FNE) Rešetnica, koja će biti izgrađena u istoimenom mjestu u gradu Goraždu, u Bosansko-podrinjskom kantonu. Izgradnja solarne elektrane u BiH biće odrađena po sistemu "ključ u ruke". Dakle, planiranje i izrada modela elektrane, dopremanje potrebnih materijala, tehnologije i radne snage do

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.