Izvor: eKapija | Četvrtak, 19.09.2013.| 19:58
Izdvojite članak Odštampajte vijest

"Vispak" zabilježio povećanje prodaje praškastih proizvoda za 50%

Dva mjeseca nakon što je bosanskohercegovačka prehrambena industrija "Vispak" na tržište plasirala novi brand praškastih proizvoda pod jedinstvenim imenom "Laganini", zabilježeno je povećanje prodaje praškastog programa za 50% u odnosu na isti period lani, saopšteno je iz "Vispak"-a.

Zanimljivo je da su povećanju realizacije bez izuzetka doprinijeli svi "Laganini" proizvodi kao što su pudinzi, šlag kreme, šlag pjene, sladoledi i prašak za pecivo koji se na prodajnim policama nalaze pod ovim brandom.

- Uspjeli smo se nametnuti novim dizajnom, koji je praćen značajnim poboljšanjem kvaliteta, prvenstveno kod Laganini pudinga od čokolade sa povećanom gramaturom proizvoda. Nepovećavajući cijenu, vjerne kupce smo nagradili, a s obzirom na rezultate prodaje, pošlo nam je za rukom da pridobijemo i značajan broj novih potrošača. U direktnoj komunikaciji sa kupcima koju ostvarujemo osim na prodajnom mjestu, i na Facebook fan page "Laganini čuda čini" primjećujemo pozitivne reakcije na "Laganini" proizvode, a što i mi nastojimo dodatno honorirati poklonima - riječi su rukovodioca marketinga i prodaje "Vispaka" Armina Hodžića.

Simpatičan naziv, dobro poznat svima nama na ovim prostorima, simbolizira jednostavno, brzo i lagano spremanje omiljenih poslastica sa manje kalorija, a više užitka.

Uskoro će se na tržištu pojaviti još dva nova proizvoda "Laganini" linije, "Laganini" vinobran i "Laganini" konzervans, koji će olakšati domaćicama spremanje predstojeće zimnice.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.