NavMenu

Koliko ima fotografija na "Facebooku"?

Izvor: Glas Srpske Srijeda, 18.09.2013. 09:04
Komentari
Podeli

U izvještaju koji je objavio "Facebook" u vezi sa kampanjom internet.org koja za cilj ima onlajn povezivanje cijelog svijeta, kompanija je podjelila neke prilično interesantne podatke.

"Facebook" korisnici su aploudovali više od 250 milijardi fotografija, a dnevni prosjek iznosi 350 miliona aplouda, sudeći po ovom dokumentu. Primjera radi, "Flockr" korisnici postave 3.5 miliona fotografija svaki dan, a na sajtu se nalazi ukupno 8 milijardi fotografija.

Fotografije nisu jedina stvar na socijalnoj mreži koja generiše ozbiljan saobraćaj. "Facebook" je izvjestio da korisnici dnevno podjele 4.7 milijardi "sadržajnih tema" kao što su postovi, komentari i apdejti statusa.

Svakoga dana podjeli se i 4.5 milijardi lajkova i pošalje se više od 10 milijardi poruka.

"Facebook" je imao "svega" 100 milijardi fotografija sredinom 2011. godine a broj postavljenih fotografija eksponencijalno raste sa rastom broja korisnika.

Pogledajte kako 350 miliona fotografija dnevno izgleda u brojkama:

- 14.58 miliona aplouda po satu

- 243.000 aplouda u minutu

- 4.000 aplouda u sekundi

Ove brojke izgledaju još impresivnije ako se u obzir uzme da "Facebook" ima 1.15 milijardi korisnika – to znači da svaki korisnik u prosjeku ima 217 aploudovanih fotografija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Vijesti

UIO odložila kupovinu zgrade u centru Banjaluke

Nekoliko dana prije nego što će im isteći rok da se izjasne o ponudi firme Grand trade (Grand trejd) za kupovinu poslovnog prostora u Banjaluci, Uprava za indirektno oporezivanje BiH se dogovorila sa ponuđačem da se rok za konačnu odluku prolongira za još nekoliko mjeseci. Firma biznismena Mileta Radišića, koji je ležao u zatvoru zbog privrednog kriminala, dostavila je u januaru ove godine dvije ponude, prenosi Capital. Prvom je Upravi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.