NavMenu

Vareški planinari osvojili grčki Olimp

Izvor: eKapija Utorak, 17.09.2013. 21:18
Komentari
Podeli

(Foto: Vares.info)

Tročlani tim planinara Planinarsko-smučarskog društva "Perun" iz Vareša, Velimir Gavran, Admir Čizmo i Aziz Numanović zadovoljni su se vratili kućama nakon planinarskog osvajanja Grčke koji je trajao od 10. do 15. oktobra.

Kako prenosi općinski sajt, na poziv Planinarskog saveza Grčke, grupa od 138 planinara Bosne i Hercegovine, u dva dana pela se na drugi najviši vrh Balkana u duhu obilježavanja 100 godina od prvog uspona na planinu Olimp. Uspon na najviši vrh Olimpa, Mitikas (2.918 m), pri samom kraju bio je zahtjevan i opasan, a većinu puta prolazi se uz ponor od nekoliko stotina metara, što zahtjeva dobro planinarsko iskustvo.

Olimp je najviša i najljepša grčka planina, te je od 1983. godine pod zaštitom UNESCO-a, a sama je planina nacionalni park. To je ujedno i drugi po redu najviši vrh na Balkanu, iza Musale u Bugarskoj (2.925 m) kojeg su vareški planinari, također, uspješno osvojili 2012. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.