Izvor: eKapija | Utorak, 17.09.2013.| 14:50
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kako funkcioniše platforma za učenje na daljinu - Treća "Moodle Moot" konferencija 26. oktobra u Sarajevu

Ekonomski fakultet u Sarajevu organizuje treći regionalni "Moodle Moot" na kojem će se okupiti eminentni stručnjaci iz Zapadnog Balkana koji će sa učesnicima podijeliti iskustva u korištenju i nadogradnji ove popularne platforme za elektronsko učenje, kao i njenoj integraciji sa drugim obrazovnim rješenjima. Događaj pod nazivom "Tradicija, promjena i inovacija" je posvećen isključivo "Moodle"-u, kao sistemu učenja na daljinu, i open source alatima koji su fokusirani na obrazovanje. Partneri organizacije su "Moodle mreža Srbije" i "HrOpen" - Hrvatska udruga za otvorene sisteme i Internet, te članovi akademskih zajednica sa Univerziteta u Beogradu i Univerziteta u Sarajevu.

Cilj skupa je razmjena iskustava u korištenju spomenutog sistema, kao i druženje i povezivanje korisnika u regionalnu "Moodle" mrežu. Konferencija okuplja eminentne stručnjake, "Moodle" administratore, nastavno osoblje, predstavnike iz privrede, dizajnere i programere.

Konferencija će se održati u Sarajevu, 26. oktobra 2013. godine, u prostorijama Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu. Za bolje upoznavanje sistema, 25. oktobra 2013. godine biće organizovane "Moot" radionice koje će učesnicima pomoći da usvoje zanimljive praktične vještine - npr., nastavno osoblje će imati priliku da usvoji vještine kombinovanog učenja. Nadalje, administratori će imati priliku da poslušaju izlaganja na teme administracije i integracije sa drugim platformama, te o korisnim "Moodle" dodacima. Studenti mogu poslušati teme poput testiranje u dinamičkom okruženju i novosti iz 2.x Moodle verzije. Predstavnicima iz privrede stoje na raspolaganju predavanja na temu online pametnih rješenja, analitička rješenja u "Moodle" okruženju i Mobile learning.

Učešće na skupu je besplatno (osim učešća u poludnevnim radionicama pretkonferencijskog dana), a mogu se prijaviti svi oni koji u svom radu koriste ili razvijaju "Moodle" (tzv. Moodleri) kao sistem administratori, programeri, ali i nastavnici i drugi krajnji korisnici.

Registracija predavača (od kojih se očekuje da putem registracionog formulara dostave naslov i sažetak izlaganja) je otvorena do 1. oktobra, dok će prijava za ostale učesnike trajati do 10. oktobra.

Prijave se mogu izvršiti na www.moodlemoot.ba.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.