NavMenu

Obnova modela "Citroen" automobila na Sajmu u Frankfurtu

Izvor: eKapija Utorak, 17.09.2013. 13:34
Komentari
Podeli

(Foto: Citroen.ba)

Na salonu automobila u Frankfurtu francuska automobilska kompanija "Citroen" predstavlja C liniju koja najavljuje istinsku novu eru s novim modelima "Citroen C4 Picasso" (prodanog već u 10.000 primjeraka) i "Grand C4 Picasso". Obnovu marke također obilježava "Citroen cactus", pravi dokaz budućih modela C linije. S tim konceptnim vozilom, "Citroen" nudi dodatnu vrijednost svemu što pridonosi zadovoljstvu putnika.

Biće predstavljena i DS linija, koja je uvijek jednako dinamična i zavodljiva (od 2010. dosad prodano je više od 360.000 vozila, od kojih je 66 % novih kupaca) s ekskluzivnom izvedbom Faubourg Addict ponuđenom na četiri modela: DS3, DS3 Cabrio, DS4 i DS5. Biće predstavljeni i "DS3 Cabrio Racing" te prvi put u Evropi "Wild Rubis", dva konceptna automobila koja potvrđuju kreativnu smjelost te linije proizvoda. DS linija simbol je međunarodnog razvoja marke potpomognutog početkom proizvodnje modela DS5 u tvornici u Šenženu u Kini, namijenjenog lokalnom tržištu.

Posjetioci će se upoznati sa novom modularnom platformom grupacije "PSA Peugeot Citroen EMP2", uvedene na novim modelima "Citroen C4 Picasso" i "Grand C4 Picasso", uzor u klasi glede emisije CO2, s izvedbom koja ispušta samo 98 g/km. Krilatica "Créative Technologie" ogleda se i u ponudi svakim danom sve učinkovitijih motora, poput novih motora Euro VI BlueHDi s ugrađenim najučinkovitijim tehnološkim rješenjima za obradu dušikovih oksida i smanjenje emisije CO2, a dostupna su na izvedbi od 150 KS na novim modelima "C4 Picasso" i "Grand C4 Picasso", ali i na DS5 sa 180 KS. Tehnološka ofenziva vidi se i u obitelji benzinskih motora PureTech koji od sada imaju turbo motor, prvi put predstavljen na modelu "Citroen C4". Marka se ni tu ne zaustavlja, nego ide korak dalje razvijajući tehnologiju FullHybrid: HybridAir koja koristi komprimirani zrak povezan s hidraulikom, kao rezultat znanja i vještine ukorijenjenima u genima marke "Citroen".

Na kraju, kao ilustracija sportske obnove marke predstavljen je model "Citroen C-Elysée WTCC" koji će na Svjetskom prvenstvu turističkih automobila 2014. startati s dva iznimna vozača: Sébastien Loeb i Yvan Muller. To je novi sportski i tehnološki izazov za Marku koja drži osam naslova svjetskog prvaka među konstruktorima u WRC-u.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.