NavMenu

"Prijedorčanka" otkupila 7.000 tona voća - Planiraju dvostruko veću preradu u odnosu na 2012.

Izvor: Nezavisne novine Utorak, 17.09.2013. 10:01
Komentari
Podeli

(Foto: I.Vukša)

Fabrika za preradu voća "Prijedorčanka" otkupila je 7.000 tona voća od ukupno 15.000 tona planiranih za ovu godinu, rekao je komercijalni direktor ove fabrike Duško Stojančić.

- Za razliku od lani, kada smo zbog nepovoljnih vremenskih uslova, slabijeg roda i lošijeg kvaliteta voća, preradili samo 7.000 tona, ove godine namjeravamo preraditi dvostruko više - rekao je Stojančić novinarima u Prijedoru.

Do sada je najviše otkupljeno šljive - 4.000 tona, 1.000 tona jabuke, 600 tona kruške i 400 tona višnje, a do kraja kampanje biće otkupljeno najviše industrijske jabuke, još 1.000 tona šljive, te manje količine dunje i drenjka.

"Prijedorčanka" svoje koncentrate sokova i destilate voća isporučuje domaćim i poslovnim partnerima u zemljama okruženja i srednje Evrope, dok prirodne rakije, osim na domaće, crnogorsko i srbijansko, plasira i na tržišta SAD.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Energija, Industrija

ArcelorMittal zatvara Koksaru u Zenici, dio radnika prelazi na rad u Njemačku

Kompanija ArcelorMittal Zenica pokušava pronaći načine da izađe iz postojeće situacije s obzirom na to da se zbog niske cijene čelika na svjetskom tržištu suočavaju s velikim izazovima u poslovanju, pa su odlučili obustaviti proizvodnju koksa, izjavio je danas na pres konferenciji generalni direktor AMZ-a, Nikhil Mehta. On je kazao kako je ovo samo jedan od koraka koje u narednom periodu planiraju poduzeti u tom smislu. - Jedan od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.