NavMenu

I Rusi žele avio liniju Banja Luka-Moskva

Izvor: Glas Srpske Utorak, 17.09.2013. 15:59
Komentari
Podeli

MoskvaMoskva

U Rusiji postoji spremnost investitora da ulažu u Republiku Srpsku, a tokom posjete delegacije Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite izražen je i interes za uspostavljanje avionske linije koja bi povezala Banja Luku sa Moskvom, istakao je resorni ministar Petar Đokić.

Đokić je rekao da se tokom brojnih sastanaka delegacije iz Republike Srpske pojavila i inicijativa za formiranje jednog centra za razmjenu informacija o mogućnostima i potrebama za saradnju između ruskih i kompanija iz Republike Srpske, čije bi sjedište bilo u Moskvi.

Predstavnici Ministarstva i Udruženja građana srpsko-ruske zajednice "Zavet" su tokom posjete, na poziv Izvršnog komiteta Međunarodnog saveza udruženja veterana vazdušno-desantnih jedinica i jedinica za posebne namjene Rusije imali i sastanke u ruskoj Dumi, Fondaciji rusko-srpske pismenosti i Olimpijskom komitetu, saopšteno je iz Ministarstva.

Delegacija Republike Srpske prisustvovala je i obilježavanju 70 godina od oslobođenja grada Belgoroda u memorijalnom kompleksu "Bezimeni vrh" u mjestu Betlica u Kalužskajoj oblasti u kojoj su snage sovjetske armije porazile njemačke i na taj način definitivno ih protjerale sa tog područja.

U tu čast organizovan je i aeromiting na kome je delegaciji Srpske dat poseban značaj, a primio ih je i komandant vazdušno-desantnih snaga Rusije Vladimir Šamanov.

Gubernator Kalužskaje oblasti Anatolij Ditrevič najavio je da će Predstavništvu Republike Srpske u Moskvi predati konkretne inicijative za unapređenje saradnje u oblasti trgovine i turizma.

Tokom boravka delegacije Srpske u Moskvi ostvareni su i kontakti sa predstavnicima ruskog kontigenta koji je bio u mirovnoj misiji u BiH, kao i sa porodicama ruskih dobrovoljaca koji su učestvovali u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Tokom cijele posjete iskazana je istinska pažnja i poštovanje prema delegaciji iz Republike Srpske i Republici Srpskoj kao cjelini, navedeno je u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.