NavMenu

Austrijske kompanije traže partnere u BiH - Bilateralni susreti 24. septembra u Sarajevu

Izvor: eKapija Petak, 13.09.2013. 12:18
Komentari
Podeli

Kancelarija Trgovinskog savjetnika austrijske ambasade u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Vanjskotrgovinskom organizacijom Privredne komore Austrije organizuje 24. septembra 2013. u hotelu "Europa" u Sarajevu bilateralne susrete austrijskih i bosanskohercegovačkih kompanija, objavljeno je na portalu Unije poslodavaca FBiH.

Sastanci će se održavati od 9 do 17 sati, a isto veče će biti organizovan i Austria Businnes Club - neformalno druženje austrijskih kompanija prisutnih u BiH, te bosanskohercegovačkih privrednika.

Austrijske kompanije su zainteresovane za pronalazak partnera na bosanskohercegovačkom tržištu.

Veletrgovac lijekovima "Medicamentum Pharma" traži kontakte sa uvoznicima i veletrgovcima lijekova u Bosni i Hercegovini

Proizvođač brtvi i brtvenih sistema za sve vrste industrije "Trelleborg Sealing Solutions Austria" zainteresovani je za kontakte sa kompanijama, koje se bave hidraulikom, pneumatikom, prehrambenom industijom, naftnom industrijom, farmaceutikom, medicinskom opremom, avioindustrijom i svim drugim granama industije koje trebaju u određenom segmentu (proizvodnja ili održavanje-servis) brtve ili brtvene sisteme.

"Delta Bloc International" je jedan od vodećih proizvođača odbojnika iz gotovih betonskih dijelova traže kontakte sa građevinskim kompanijama (cestogradnja) i projektantskim kućama.

"Jacquet Metallservice", trgovac rezanih elemenata od inoksa te legura na bazi nikla, dio je "Jacquet Metal Service Grupe" i evropski tržišni lider visokolegiranog čelika. Firma traži kontakte sa potencijalnim kupcima, koji rade sa inoksom.

"Domoferm" je proizvođač čeličnih ramova, čeličnih, vatrootpornih i sigurnosnih vrata te kapija. Traže partnera za prodaju na tržištu Bosne i Hercegovine.

"Starlinger & Co Gesellschaft", proizvođač mašina i postrojenja za recikliranje plastičnih masa, traži kontakte sa proizvođačima plastičnih folija, boca i sličnih proizvoda, te kompanijama, koje se bave recikliranjem.

"Goess KG" vodi pilanu i trgovinu drvetom. Kompanija je nastala od firmi "Goess" i "Solms", a u BiH traži kontakte sa retail trgovcima drvetom, trgovine građevinskim materijalom sa prodajom sa skladišta, stolarske radionice, male građevinske firme, proizvođači ambalaže i paleta.

Konasultanska fimra "B.D.C.E. Holding" traži kontakte sa domaćim proizvođačima visokokvalitetnih prehrambenih proizvoda, nosiocima projekata iz oblasti turizma, te konsultantskim kompanijama, koje bi ih zastupale na tržištu BiH.

Zainteresovane bosanskohercegovačke kompanije, koje odgovaraju traženim profilima, mogu iskazati svoj interes za susrete putem emaila: sarajevo@advantageaustria.org uz obavezno dostavljane profila kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Finansije

Vrhovni sud RS presudio u milionskom sporu Bitminera i Unicredit banke

Vrhovni sud Republike Srpske odbio je reviziju kompanije Bitminer Factory iz Gradiške i potvrdio presudu Višeg privrednog suda kojom je Unicredit banka Banjaluka oslobođena plaćanja 256 mil KM odštete zbog gašenja njihovog poslovnog računa, potvrđeno je za portal Capital. Kako je rečeno u ovom sudu, revizija koju je podnio Bitminer je odbijena kao neosnovana, te je potvrđena ranija presuda koja je preinačila prvostepenu odluku iz

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.