NavMenu

"Air Serbia" najavljuje nove linije, više letova i aviona

Izvor: Glas Srpske Petak, 13.09.2013. 08:57
Komentari
Podeli

Nacionalna aviokompanija Srbije "Air Serbia", čije je rebrendiranje iz "Jat airways" u toku, najavila je juče nove destinacije, povećanje broja letova na linijama ka kojima već leti, i početak programa obnove flote zamjenom aviona Boing 737-300 letjelicama Airbus 319.

Od 26. oktobra, "Air Serbia" će iz svoje matične luke - beogradskog Aerodroma "Nikola Tesla", redovno saobraćati ka Abu Dabiju, Banjaluci, Bukureštu, Ljubljani i Pragu.

Razmatra se uvođenje dodatnih destinacija, navodi se u saopštenju kompanije.

Do juna 2014, "Air Serbia" će duplirati broj redovnih letova i kapaciteta, a u ponudi će biti 73.000 mjesta na više od 670 polazaka sedmično iz Beograda ka 39 destinacija u 30 zemalja svijeta.

Planirani red letenja prilagođen je ostvarivanju što boljeg povezivanja letova iz Beograda ka svim destinacijama, dok će najčešći povratni letovi ka Beogradu biti u 07, 13, 17, i 23 sata.

U skladu sa interesovanjima putnika, ka najvažnijim i najčešćim poslovnim destinacijama - Parizu, Cirihu i Moskvi - letiće se dva puta dnevno kako bi putnici iz ovih gradova mogli da se vrate u Beograd istog dana.

Prema riječima generalnog direktora "Air Serbia" Daneta Kondića, osavremenjivanjem nacionalne aviokompanije letilicama Erbas A319, proširenjem saobraćajne mreže i usklađivanjem reda letenja preduzimaju se ključni koraci za stvaranje srpske aviokompanije kakva je i potrebna putnicima.

Novi red letenja obezbijediće maksimalnu povezanost sa glavnim aerodromima na destinacijama ka kojima "Air Serbia" leti, uključujući i vazdušnu luku u Abu Dabiju, iz koje novi partneri srpskog avioprevoznika "Etihad airways" i "Jet airways" imaju redovan saobraćaj ka destinacijama u Indiji, Africi, Kini, Jugoistočnoj Aziji, Australiji i ka gradovima na Bliskom Istoku.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.