NavMenu

Mjerni ormari i LED rasvjeta goraždanske kompanije "Bekto Precisa" prezentovani u Kuvajtu

Izvor: eKapija Srijeda, 11.09.2013. 10:57
Komentari
Podeli

(Foto: Facebook.com)

Delegacija "Bekto Precise", koju je predvodila generalna direktorica Enisa Bekto, učestvovala je 9. septembra 2013. u Kuvajtu na poslovnoj konferenciji i prezentaciji koja je održana u organizaciji "Bukhamsin Group" i Ministarstva elektrike u Kuvajtu. Konferencija je rezultat poslovne suradnje "Bekto Precise" i "Bukhamsin" kojom se želi prezentovati i plasirati proizvodi "Bekto Precise" u toj bogatoj zemlji, saopštili su iz ove goraždanske kompanije.

Konferenciji je prisustvovalo 40 službenika Ministarstva elektrike Kuvajta iz različitih sektora koji su se zainteresovali za uličnu i industrijsku LED rasvjetu, mjerne ormare i satove za struju, vodomjere i druge proizvode zanimljive za djelokrug njihovoga ministarstva.

Konferenciju je otvorio Sefik Altimimi u ime "Bukhamsin" grupacije i istakao da je sretan što može kuvajtskom ministarstvu i tržištu predstaviti jednu od najboljih kompanija jugoistočne Evrope.

Senahid Bristrić, ambasador Bosne i Hercegovine u Kuvajtu kazao je da je ponosan što kao bosanski ambasador može kuvajtskom tržištu preporučiti jednu ovakvu kompaniju kao što je "Bekto Precisa".

- Ovo je velika kompanija iz malog, prekrasnog gradića Goražda i nadam se da ćete imati priliku da se u to i sami uvjerite - rekao je Bristrić.

- Zadovoljstvo mi je i čast biti danas ovdje sa vama i koristim ovu priliku da se zahvalim narodu i rukovodstvu Kuvajta za sve što su učinili i što čine za moju zemlju - istakla je Enisa Bekto na početku svoga obraćanja a zatim se zahvalila kuvajtskom Ministarstvu elektrike koje je podržalo ovu konferenciju i poslalo svoje predstavnike iz svih sektora.

Hendrik Kleinmeier, predsjednik Uprave "Bekto Precise" je prezentirao LED rasvjetu i ukazao na sve benefite koje ona donosi.

- Ušteda električne energije koja iznosi preko 60% upotrebom ulične i industrijske LED rasvjete je privlačna i za bogate zemlje kakva je Kuvajt, jer je potpisnica Kyoto sporazuma o globalnom zagrijavanju i smanjenju potrošnje energije. Naravno, uštede novca nisu jedine prednosti ove moderne rasvjete i nabrojao uporedne prednosti nad konvencionalnom koja polako izlazi iz upotrebe širom svijeta- rekao je Kleinmeier.

Nakon prezentacije i razgovora o rasvjeti, tehnički direktor "Bekto Precise", Amir Ćoralić je predstavio mjerne ormare i pokazao njihovu superiornost u odnosu na sve dosadašnje, a koji su bili izrađivani od metala. Posebno je ukazao na prednosti ormara s obzirom na vrlo specifične meteorološke uvjete Kuvajta, kao što su visoke vanjske temperature, vlažnost i salanitet koji izazivaju koroziju. Pokazao je također i sve elemente zaštite kojom su opremljeni mjerni ormari "Bekto Precise".

Na kraju prvog dana konferencije i prezentacija, Mensur Brdar iz "Bekto Precise" je upoznao prisutni auditorij sa profilom ove kompanije i iznio poslovne pokazatelje zbog kojih je osvojila brojne domaće i međunarodne nagrade. U otvorenom dijelu razgovora predstavnici naše kompanije su odgovarali na brojna pitanja koja su sudionici postavljali. Konferencija i poslovni razgovori se nastavljaju i 11. septembra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.