NavMenu

Turistički potencijali u Goraždu nude mogućnost zapošljavanja - Potrebna strategija razvoja turizma

Izvor: eKapija Subota, 07.09.2013. 20:29
Komentari
Podeli

GoraždeGoražde

Zajedničke aktivnosti Federacije BiH i Bosanskopodrinjskog kantona, kojima će se unaprijediti stanje u oblasti okoliša i turizma na području ovog kantona, bili su povod prošlonedeljnog sastanka ministarke okoliša i turizma FBiH Branke Đurić i ministrima i premijerom BPK Goražde Emirom Fraštom.

- Kao i dosad, Federalno ministarstvo okoliša i turizma, ali i Fond za zaštitu okoliša FBiH stoji na raspolaganju ovom kantonu, kako bismo zajedničkim snagama i saradnjom poboljšali stanje iz oblasti okoliša i turizma, čiji potencijali još nisu dovoljno iskorišteni i nude mogućnost zapošljavanja i boljeg života u ovom kantonu - kazala je Đurić, a prenosi portal Klix.ba.

Informirala je premijera Fraštu o poduzetim aktivnostima Federacije BiH na poboljšanju stanja u oblasti okoliša i turizma na području Goražda kroz sufinansiranje projekata Ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša, posebno u dijelu izgradnje pročistača otpadnih voda u industrijskoj zoni "Pobjeda", vodosnabdijevanja i uređenja vodotokova u općini Goražde, Ustikolina i Prača, te izgradnje turističke infrastrukture na području Rude Glave.

Iz oblasti turizma na sastanku je također razgovarano o mogućnostima saradnje na izradi kantonalne strategije razvoja turizma koja bi trebalo da bude usklađena sa Strategijom razvoja turizma FBiH.

Đurić je iskazala podršku Federalnog ministarstva u oblasti unapređenja javne turističke infrastrukture na rijeci Drini.

Osim toga, na sastabnu je bilo riječi o uređenju Podhranjenskog potoka i poboljšanju infrastrukture u starom jezgru grada Goražda, te infrastrukture koja bi podržala razvoj zimskog i seoskog turizma, koji kao takav i autohton može biti razvijan na ovim prostorima.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Kamakura - skriveni dragulj Japana

Kamakura je grad koji se nalazi na ostrvu Hošu. Kamakura je poznata po izolovanosti koju stvara njeno prirodno okruženje i po njenoj istoriji… Kamakura se prostire na površini od 39, 60 kvadratnih kilometara, a u njoj živi oko 174.000 stanovnika. Grad je na istoku, sјeveru i zapadu okružen brdima, a na jugu je otvoren prema Sagami zalivu. Do izgradnje modernih saobraćajnica, do Kamakure se moglo doći samo preko uskih prevoja, od

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.