NavMenu

Radnici "Famosa" očekuju pomoć Vlade RS

Izvor: Nezavisne novine Petak, 06.09.2013. 10:31
Komentari
Podeli

Radnici, sindikat, upravnik i lokalna zajednica očekuju da će Vlada Republike Srpske veoma brzo donijeti odluku o prodaji i pokretanju proizvodnje Radne organizacije "Famos" Koran na Palama.

Stečajni upravnik Radne organizacije "Famos" Koran Radoslav Bratić rekao je novinarima da je Vlada Republike Srpske 29. maja donijela zaključak da JP "Nikola Tesla" sačini prijedlog o mogućnosti pokretanja proizvodnje i kupovine "Famosa" na Koranu, što je ova firma učinila tek juče.

- Nadam se da će Vlada Republike Srpske u najkraćem vremenskom roku donijeti pozitivnu odluku i uputiti pismo namjere Skupštini povjerilaca koja će se konačno izjasniti o prodaji preduzeća - rekao je Bratić.

Prema njegovim riječima, obaveze "Famosa" Koran prema Poreskoj upravi, fondovim i radnicima iznose oko 17,5 mil KM, od čega se 34% odnosi na dug prema radnicima.

Predstavnik radnika RO "Famos" Koran Miroslav Subotić rekao je novinarima da će radnici "Famosa" dati rok od desetak dana "da Vlada Srpske ispuni dato obećanje".

Ukoliko Vlada Republike Srpske, poručio je Subotić, ne održi svoje obećanje, radnici "Famosa" će oko 20. septembra organizovati protest.

Prema njegovim riječima, svi doprinosi radnicima su uplaćeni, ali im se duguje veliki broj plata i otpremnina, prosječno oko 30.000 KM po radniku.

Predsjednik Konfederacije sindikta metalskih radnika Obrad Belenzada izrazio je nadu da će pitanje egzistencije "Famosa" uskoro biti riješeno na zadovoljavajući način i da će radnici biti obeštećeni u skladu sa zakonom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.04.2024.  |  Građevina

Sokolac raspisao novi tender za višemilionske radove na izgradnji gradske kuće

Opština Sokolac je raspisala javni poziv za izbor najpovoljnijeg izvođača radova na izgradnji Gradske kuće, trga i spomen obilježja čija je vrijednost procijenjena na 4,7 mil KM bez PDV-a, ili oko 5,5 mil KM sa PDV-om. Kako se navodi rok za izvođenje radova je tri godine od dana uvođenja izabranog izvođača u posao, a mjesto gradnje je ulica Cara Lazara bb. Dodaje se i da će javno otvaranje ponuda biti održano 10. maja do kada je i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.